Premijerno igranje
76

Nakon odlične predstave "Cosa Nostra", na BIScenu stiže predstava "Taksimetar"

L. K.
Irfan Ribić i Adem Smailhodžić u predstavi “Taksimetar”
Irfan Ribić i Adem Smailhodžić u predstavi “Taksimetar”
Prošli četvrtak, tim koji stoji iza Brew Imperial Society je u sklopu BIScene ugostio Minku Muftić i Belmu Salkunić s njihovom predstavom “Cosa Nostra”, dok će ih ove sedmice posjetiti ekipa predstave "Taksimetar".

Duhovita predstava “Cosa Nostra” je nastavila u istom duhu kao predstava Rijada Gvozdena, te su svi prisutni u opuštenom ambijentu BISa, imali priliku da uživaju u kvalitetnoj komediji na malo drugačiji način. Ispunjen prostor do zadnjeg mjesta, raspoloženi gosti i odlična predstava su u konačnici potvrdili još jednom zašto BIScena ima ambicije da postane sinonim za kvalitetan četvrtak u Sarajevu.

“Nakon Rijada Gvozdena, istinu za reći, stvorila su nam se određena očekivanja za predstavu 'Cosa Nostra', ali kao i prethodni put – ostali smo prepozitivno iznenađeni povratnom koju smo dobili od naših gostiju”, odgovara Orhan Galičić, direktor The Brew Co., na pitanje kako je izgledao nastavak BIScene: “Najbolji način da sumiramo kako je završila večer sa Belmom i Minkom je da smo već sutradan počeli dobijati upite o ponavljanju njihove predstave i šta dalje planiramo.”

Belma Salkunić i Minka Muftić napravile sjajnu atmosferu
Belma Salkunić i Minka Muftić napravile sjajnu atmosferu

Nastavak njihove priče o BISceni je rezervisan za nadolazeći četvrtak (13. februar). u 21 sat – kada nastupaju Adem Smailhodžić i Irfan Ribić u još jednoj duhovitoj predstavi “Taksimetar”.

A kako su nam prenijeli i sami glumci predstave “Taksimetar”, velika vrijednost ovog teksta i predstave je “što u njihovom, krajnje nekorektnom političkom diskursu, razotkrivaju svakodnevne predrasude prikrivene u preuzetim uvjerenjima, općim mjestima društvenih predrasuda, koje obično niko ne dovodi u pitanje, osim ako se i sam ne nađe u istim problemima.”

“Tako da, s velikim osmijehom na licu i obećanjem da nas čeka još jedan kvalitetna predstava, pozivamo sve vaše čitateljke i čitatelje portala Klix.ba da nam se pridruže i ovaj četvrtak s početkom u 21 sat jer na BISceni imamo premijerno igranje predstave 'Taksimetar' u Sarajevu, te smo uvjereni da će Irfan i Adem ovo premijerno prikazivanje maherski odraditi i da ćemo svi uživati u BISu", završio je Galičić.

Ukoliko se želite pridružiti i ovaj četvrtak na BISceni i osvojiti dvije karte za nastup Irfana i Adema koji je rezervisan za 13. februar 2020. s početkom u 21 sat, sve što trebate uraditi jeste označiti osobu s kojom želite otići ići na nastup na Facebook objavi zvanične stranice portala Klix.ba. Sretni dobitnici/e karata će biti kontaktirani u srijedu (12. februar 2020.). Kao i za prethodna dva nastupa, i za ovaj nastup smo pripremili šest karata.