Kultura
116

Božo Vrećo zbog zdravstvenih problema odustao od uloge u predstavi "Koštana"

Piše: A. B.
Božo Vrećo zbog zdravstvenih problema neće biti dio predstave "Koštana" srpskog režisera Kokana Mladenovića čije je premijerno izvođenje planirano na festivalu Purgatorije 5. augusta na Ljetnoj pozornici Tivat u Crnoj Gori.

Naime, bosanskohercegovačka muzička zvijezda u predstavi je trebao igrati glavnu ulogu, ali je na svom Facebook profilu uz objašnjenje napisao da se sutra hitno vraća u Sarajevo.

"Dragi moji, posljednjih dana tokom proba desile su se neke, za mene veoma stresne situacije, koje su utjecale na moje zdravstveno stanje i sutra se vraćam u Sarajevo. Neću biti dio predstave jer je moje zdravlje narušeno i bitnije od svega ostalog. Imam epilepsiju. Siguran sam da ćete me shvatiti jer se ne osjećam dobro", napisao je Božo.

Inače, predstava "Koštana" je autorski projekat nastao u saradnji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta, a već je najavljena kao jedna od najzanimljivijih regionalnih koprodukcija u sezoni 2016/2017.

Predstava je svoju premijeru trebala imati još prošle godine u Pozorištu na Terazijama u Beogradu, međutim otkazana je zbog političkih razloga i takve odluke vlasti koja je došla zbog, smatra Kokan Mladenović, između ostalog i transfobije i same tematike kojom se predstava bavi.