Kultura
658

Božo Vrećo emotivnim izvedbama očarao publiku u Pozorištu mladih

Klix.ba
Gotovo magična atmosfera u Pozorištu mladih pratila je iznimne vokalne izvedbe Bože Vreće na solo koncertima kojima je sinoć promoviran njegov prvi samostalni album "Moj sevdah", nastao u produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Iako je album objavljen tek prošlog mjeseca, za kratko vrijeme osvojio je srca ljubitelja sevdaha a Vrećina autorska pjesma "Lejlija" u samo sedam dana postala je internetski muzički hit sa nekoliko desetaka hiljada pregleda na društvenim mrežama. Ovom pjesmom izvedenom na trećem bisu, Vrećo je zatvorio i drugi sinoćnji koncert.

Iako prvobitno planiran samo jedan promotivni koncert, ulaznice su se rasprodale u samo nekoliko dana, a organizator koncerta, sarajevski Gramofon, zakazao je i drugi koncert za koji su ulaznice također rasprodane.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Emotivnim izvedbama sevdalinki, ali i premijernim izvođenjima svojih novih autorskih pjesama - "Aladže", koju je posvetio džamiji Aladža u svojoj rodnoj Foči, i "Majka sinu kose milovala", Vrećo je priredio publici noć za pamćenje uz dizajn svjetla posebno osmišljen za ovu priliku te kompletnu produkciju koncerta kojom je Gramofon ponovno briljirao.

Publika je u jedan glas, zajedno sa Božom, na koncertima pjevala znamenitu pjesmu Zaima Imamovića "Evo ovu rumen ružu", a Vrećo je oba koncerta otvorio svojom pjesmom "Znaš li da se svakog dana molim".

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Druga pjesma na koncertima je bila čuvena "Sinoć sam ti Safo" kojom je ovaj izniman vokal “otvorio” sarajevski pendžer sa kojeg je nezaboravno pjevao.