|

Promotivni koncert Bože Vreće 7. februara u Pozorištu mladih

Promotivni koncert Bože Vreće 7. februara u Pozorištu mladih
67
Klix.ba
20.1.2015. u 12:54
83
komentara
67

dijeljenja
U subotu 7. februara u sarajevskom Pozorištu mladih bit će održan prvi samostalni koncert Bože Vreće, mladog bosanskohercegovačkog umjetnika koji je u produkciji Gramofona prošle sedmice objavio album "Moj sevdah".
Vrećo se publici predstavio u protekle dvije godine kao član ansambla Halka koji je snimio dva albuma, održao brojne koncerte u Bosni i Hercegovini, a u toku je i njihova regionalna koncertna turneja koja je proteklog vikenda započela u Beču a bit će nastavljena u Zagrebu i Ljubljani.

Ovaj iznimno talentirani umjetnik kojeg su mediji gotovo jednoglasno proglasili najznačajnijim novim glasom sevdaha, na koncertu u Pozorištu mladih predstavit će repertoar sa novog albuma na kojem se nalaze i njegove dvije autorske pjesme.


Planirano je da Vrećo tokom 45 minuta koncerta izvede neke od najpopularnijih sevdalinki, ali i da predstavi one koje su rjeđe izvođene ili snimane, uključujući i svoje autorske pjesme "Znaš li da se svakog dana molim" i "Lejlija" objavljene na albumu "Moj sevdah".

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u CD shopu Magaza a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta mladih. Početak koncerta je zakazan za 20.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (83)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...