350 miliona ljudi ga pogledalo
57
"Bitka na Neretvi" službeno hrvatski film
Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno zašto filmove iz bivših republika koji su nastali u Jugoslaviji sa mješavinom i glumaca, lokacija, produkcija mogu se svrstati tek tako Hrvatski ili Sprski ili Bosanski. Ipak iza toga je stajala Titina država i novac.
zar nisu hrvati ustase bili a ne partizani
moj djed bio u handžar diviziji i meni pričo da se onde naklo srba i hrvata,nije gledo jel partizan,ujo il četo,samo ožeži
Pa stvarno nemogu da vjerujem štase događa u ovoj bos hrv srps državi. ko reditelj koje ovaj kosu glumci ,hh meni više priliči srpskoj kinematografiji nego hrvatima i muslimanima alisam musliman prokleti. AJ SAD IZBRIŠITE ŠTOSAM NAPISAO NEMAM PROTIV NIKOGA NIŠTA ALI KAD BOLJE POGLEDAŠ PA BITKA NA NERETVI.
moje misljenje je da hrvatska polaze puno pravo na ovaj film e sad to sto je ovaj film jedno skupo sr.a nje i sto po kvalitetu nije ni u klasi spageti westerna to je neki drugi problem. ovaj film kao i mnoge druge spektakl gadosti komunistcke propagande najvise su gledali narodi bih i sjecam se da su bili opcinjeni ovim filmovima za razliku od drugih republika bivse nam yu
@ters...hrvati su vec proglasili cevap za njihov autenticni proizvod
hahahahahahahahahahahhahahaaaa jest jest hahahahahahaha joj kako bi vam opalio tuzbu u strasbourghu
Ja sam ga volio pogledati samo radi dijela kada partizani nakrče četnike.Jablaničani su u to vrijeme bili u ustašama,a za partizane su saznali tek nakon snimanja filma.
I jest mi ovaj film doqurcio. Svake godine po dvije barem dva puta na TV BIH ili FBIH . Drago mi je da sada trebaju autorska prava za prikazivanje.Da hoće i za Valtera isto tražiti.
Kažu da je film "Valter brani Sarajevo" izvorni Kineski film
hrvati su fabrikovana nazovi nacija od pape i vatikana. najveci su lopovi i kriminalci sa najvecom vjestackom banana drzavom na svijetu, a da, jos nista ih nije stid.
djaba im neretva kad je film VALTER BRANI SARAJEVO NAJBOLJI FILM U JUGOSLAVIJI I SIRE!!!
hahaha cuj hrvatski film...znam se ciji je.... haha....hrvati prvo poceli prevoditi jugoslovenske fillmove na hrvatski jezik ko ne razumiju bosanski i srpski jezik.stvarno zalosno
Ko nema svoje krade od drugog. Ovo je film koji pripada jednoj drzavi koje nema, ali ostala su djela koja su vezana za nju pa je glupo prisvajati bilo sta od nje. Da li to znaci ako je nas combe glumio u nemogucoj misiji da je to bosansko-hercegovacki film? Mislim da ne. Jako iskompleksirana nacija, obamina baka i jedna baka sa mljeta su susile smokve na istom suncu tako da obama ima hrvatske korjenove. Ovim putem bi pozdravio barbu ivu iz crikvenice.
Herojska i nikada ni u jednom ratu poražena i okupirana Jablanica, je od uvjek i od vajkada bila na meti okupatora, kako sa istoka tako i sa zapada. U ovom oslobodilačkom ratu 92-95 Jablanica je uspjela slomiti ofanzivu hrvatske vojske i HVO-a, (posebno onih čuvenih splitskih bojni- na sreću Jablanice i BiH, veoma lako probojnih), dok je u drugom svjetskom ratu očitala bukvicu Četnicima. Izgleda da u miru to nismo uspjeli....ne zato što nismo sposobni već zato što nam se glas nečuje preko Ivana....... Vratit ćemo mi i film i most kojinam uzeše elektroprivreda i domaći "domoljubi".... Teško nama s nama.
Zašto gospodine Veljko? Zašto???
hrvati realno i jesu najsuperiornije pleme na ovom jadnom balkanu