Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
evo i ja se u recimo bavim umjetnoscu...uzmem prostor u skenderiji, tj daju mi i ond ane placam racune i kazem kako su svi protiv umjetnika i umjetnosti... ma hajmo svak sebi kruh zaraditi, j..o socijalu
Bećirović: Izvinit ću se ako Charlama dokaže da je platila svoje obaveze tačno, prošlo je vrijeme džabalebarenja, i ja pekaru plaćam svoj hljeb
ovi charlama da su u ozbiljnoj državi, zaglavili bi zatvora...ovo treba strijeljat...s.e.r. em se na njihovu kulturu, svaki k...u rrrr.ac se danas bavi kulturom i hoce para bez motike
u svakoj normalnoj drzavi se izdvaja donacija za umjetnike i umjetnost.. sve sto isti trebaju uraditi, je pokazati i dokazati da su aktivni i da su ostvarili svoje , sto iz ovog primjera je vise nego ostvareno..vrlo lijepa postavka, za svaku pohvalu.. zalosno je to sto doticna galerija mora direktno pregovarati s nekakvim serifom koji hoce pare.. najbolji primjer da tu nema nikakve strukture u vlasti, vec da su umjetnici prepusteni sami sebi.. to nigdje na svijetu nema!... btw ko vama daje za pravo da ove likovne umjetnike, intelektualnu snagu, poredite sa pekarima i mesarima?? stoka ste vi bez repa
SULJO TIHIC JE PRIJE SVEGA RATNI VOJNI DEZERTER I SARADNIK U IZDAJNICKOM STABU OSUDJENOG RATNOG ZLOCINCA FIKRETA ABDICA BABE. ON JE PORATNI BUDZETSKI PROFITER KOJI PRIMA VISE HILJADA MARAKA PLATU A NE GLASA LICEMJERNO ZA TAJ BUDZET.
Tihic je logoras za razliku od slucajnog prolaznika (podrumasa) i gospodina iz crne gore koji ima faraonske ambicije i o kome je on ovih 20 godina hvalospjeve pisao pogodi? O SDA koja mu je i dala ono sto sad ima.Ti kao \"borac\" se ponizi i slijedi Dodikove najprije poslušnike, pa onda koalicione partnere.
sarajlija, ne osvrci se na ove nesretne likove koji vise vole (a glume lazne patriote) srbijanske turbo folk narikace od bh. umjetnika. to je ista ona skola patriota tipa sulejmana tihica koji pobjegne iz zemlje, izda je i onda nama borcima dijeli lekcije o patriotizmu i pritom prima nezasluzenu platu iz budzeta za koji nije glasao. licemjere da ne moze biti vece koje je narod odavno prepoznao.
Minimalizam ti je u gaćama i to ti je najveće dostignuće kao i ovih umjetnika , što su naučili guzovaču proteklih 20g. sa sandžaklijama umjetnicima, koji su bili u SDA sad u SBB-u
jer sta zna primitivizam sta je to minimalizam. doslo je vrijeme kad se moramo ujediniti i napraviti siroki front u borbi protiv najodvratnijeg primitivzma i barbarizma.
Puna podrska \"Charlamasima\", a narodu jos jedna opomena kad glasaju za SDA i likove poput ovoga koji nam dovlaci srbijanske \"pevaljke\" i unistava domacu kulturu i kultni \"Dom mladih\" sa najgorim primitivizmom.
CHARLAMA JE JEDNA OBICNA GOLOJE.j.EBINA KOJA SKUPLJA OBICNE NARKOMANE I NARKOMANKE I KOJI DOLAZE I NISTA DRUGO NERADE OSIM STO SJEDE I \" ODRZAVAJU BH KULTURU\" ETO NAM KULTURE I GOVANA..ETO IZ PRILOZENIH SLIKA VIDITE KAKVA DJELA SE IZA NJIH KRIJU OSIM SMECA... NEK NAM JE BOG NA POMOCI SA OVAKVIM KULTURNIM UMJETNICIMA ..
noc noc noc totalni je mrak
Zamolio bih ovim putem Klix.ba da clanke koje oglasavaju budu konektovani sa facebook,tako da korisnici koji pisu svakakve nebuloze da se jednostavno vidi ko to pise,ovako anonimno svasta se i pise i provocira,jeli to vi hocete ili? Uradite nesto po tome pitanju ipak ste vi ozbiljan medij!
Naravno da to nece dokazati, jer duguju lovu, ali to ih nece sprijeciti da pricaju kako su svi drugi krivi osim njih. Stvari stoje vrlo jednostavno. Ako imas para da platis kiriju, ostaces. Ako nemas, neces. U vremenu kada je kriza, i kada drzava onemogucava privrednike da posluju, i kada mnogi gase firme, zasto bi ovi umjetnici bili izuzetak? Pa bilo bi van svake pameti njih tu drzati, a ostalim firmama ciji je glavni interes profit, zatvarati i istjerivati.
Ja Hajriza znam lično. On je jedna duša od čovjeka. Taj čovjek ne bi mrava zgazio, al zato te kvazi umjetnike bi lopatom izgonio iz KSC Skenderija! Njegov plemeniti cilj je da to dovede do ruba propasti ne bi li se srušilo i napravila Džamija koja je tu nekad bila na Vakufskoj zemljij. On će život svoj dati da taj plemeniti cilj ispuni uz pomoć SDA kadra. On namjerno ovo čini i dovodi cajke ne bil se narod pobunio i rekao nama ne treba više KŠC Skenderija...i on će živi za dan kad će dati dozvolu da se to poravna sa zemljom jer će nanijeti tolike gubitke da će to biti jedina plemenita opcija!!!
je.eš više i ovu umjetnost.. daš ljudima muzej u sred glavnog grada pun eksponata koje su stoljećima stvarali i čuvali pravi umjetnici..hagadu pravi umjetnici sačuvali od Hitlera koji je pokorio 2/3 evrope, ali se nađe pravi umjetnik i sačuva je..ostale eksponate posakrivali po desetinama privatnih kuća i tavana, pa nakon rata opet sve vratili.. zato što su ti ljudi voljeli umjetnost.. ovi danas ne znaju se kulturno potpisati, čak ne znaju kulturno ni zatvoriti muzej, već kukaju da su im svi krivi.. ako ne znaju da vode muzej i da privuku posjetioce, neka dadnu otkaz, nema potrebe da zatvaraju muzej daskama.. a i ovaj kulturni radnik za kojeg nikad u životu nisam čuo..20 godina on stvara umjetnost i živi na našoj grbači..od umjetnosti koju sam vidio, a da je vrijedno spomenuti je slika Josipa Broza i Čea, te nekakvo drvo sa vinskim flašama koje su iskapili bezbeli organizirajući jubileje sjedenja na tuđoj grbači..
Nerazumijem ove bolerne komentare. Na zapadu crkve organiziraju party-e da bi zaradile, a nasi bi samo pare iz budzeta. Trebaju se snalaziti i nove izvore financiranja traziti. Nek traze sponzore, nek im Sdp bude sponzor. Oni imaju love.