Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bošnjačka povijest, ukratko. Osmanlijskom okupacijom, dio stanovništva bez muda i karaktera se poturčio za vreću brašna, za sitne interese. Austrijancima po cesti prostiru tepihe. Kralju Petru ližu čizme. Vraćaju se korjenima 1941. najbolji su Antini vojnici. U proljeće 1945. prelaze u partizane, postaju jugosloveni. Neki su muslimani, pa Muslimani do 1993. Tad su izmišljeni nekakvi Bošnjaci.
Sad imaju neke probosanske stranke, valjda će mjenjat ime, nisu odavno ga mjenjali, i zvati se Probosanci, Kako se danas zovu ne znam, nisam gledao dnevnik. Uskoro, pri podjeli ove šugave države, opet će se zvat Hrvati ili Srbi islamske vjere. Prezimena su sačuvali, samo jednu generaciju djeci neće davat ona čudna talibanska imena, i postat će kršćani. U sto vira za sto lira. Ukratko, prilivode.
prof. dr historije nisam vas prepoznao, ali ti moram reci da si glup ko khurac :)
U to vrijeme Sarajevo je bio grad europske kulture a 111 godina poslije preplavljen je sandzaklijama i ostalim sitnog zuba.
Kroacija i Dalmacija dvije različite države.
Kmečanje vehabijskih brabonjaka...kmeee, kmeeee
Jel šta pričo o putu u EU i da Ce onaj smrdljivi Djikan ubit Ferdinanda
What have the Romans ever done for us?
Prostiranje cilima, pa makar i imperijalistickom caru, bilo je u duhu tradicionalne bosanske gostoprimljivosti, znak ljudskosti. Nije Bosna, a pogotovo nisu Bosnjaci i Sarajevo, mogli biti u ljubavi s Habsburzima. Bosna je do tada vec 2 vijeka u niz navrata spaljivana i ostajala kraca za glavu, jos od Becke bitke. I trebalo je mudrosti Bosnjacima, da bi opstali. Rezultat je vidljiv danas: Bosnjaka ima po svijetu priblizno koliko u Bosni. A na svojoj zemlji zive u vise drzava.
Vjecne zelje Bosnjaka, da budu okupirani. Vjecne zelje Srba da budu slobodni. To je ta razlika u mentalitetu, koja se ocituje u ovome komentarima Bosnjaka, i stalnoj Bosnjackoj zudnji da stranci vladaju nad njima, sto se ocituje i poslednjem horskom pjevanju Bosnjaka da budu protektorat pod upravom stranog namjesnika, visokog predstavnika. Jos jedan razlog za miran razlaz, jer takve razlike su nepremostive.
Šta kažu na to ubice nedužnih ljudi, sljedbenici mlade bosne
Austrougarski car franjo tudzmanin
Da su oni okupirali cijelog Balkana osim Turske od pocetka (prije 600-700 godina), na Balkani bi imalo puno vise vrijednosta i ne bi sigurno bilo Albanaca na tom prostoru kao danas koje su Turci doveli iz Kavkaza. Ne bi bilo islamizirani slavena. Balkan bi bilo daleko cistija, urednija, sa vise pravilama, prosperitetnija u neprednija u svemu inace nego danas. Sve sto su Austrougari izgradili sto se tice recimo od puteva i infrastruktura je kvalitetno i ostalo.
Došao na svoje. Jadni smo mi kad su nam vijesti kad nas je obišao osvajač.
Samo na bosanskom grbu stoji mach..
nama treba opet da nas vodi austrija, mi jednostavno ne znamo to sami, vrijedni smo ljudi i pametni, ali kad nam je dana vlast krademo do besvjesti.
Sve sahovnice na ovim simbolima nigdje ljiljana :D
Pogledaj krunu na Bosanskom grbu
Dočekao ga Skaka i pokazao mu skafander sa olimpijade