{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijski ambasador Pammer dežurao za Zemaljski muzej

F
11.8.2015. u 18:20
40
20
Austrijski ambasador Pammer dežurao za Zemaljski muzej
40
Austrijski ambasador u Bosni i Hercegovini Martin Pammer dežurao je danas u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, u okviru akcije ''Ja sam Muzej''. Time je dao doprinos aktivnosti koja je pokrenuta s namjerom podsjećanja na činjenicu da je najveća i najznačajnija muzejska institucija u državi zatvorena skoro tri godine.
Članovi Udruženja Akcija, koje je nosilac aktivnosti, informirali su Pammera o značaju akcije, ali i ove institucije kulture za Sarajevo i cijelu državu.

Pammer je Feni kazao da je zatvoren muzej velika bruka za cijelu državu i sve njene narode. Kaže da su zakovana muzejska vrata jedna od prvih stvari koje uoče njegovi gosti koji dolaze iz Austrije.

"To je za njih slika u kakvom se stanju nalazi ova država", rekao je Pammer.

Pozdravio je inicijativu nevladinog sektora i njihovu volju da muzej bude otvoren. To pokazuje, dodao je, da građani rade za napredak svoje zemlje.

"Također, činjenica da su se akciji odazvali predstavnici stranih zemalja govori o značaju ove institucije, za njene građane i za imidž u inostranstvu", naglasio je.

Aktivnosti građanske akcije "Ja sam Muzej", koje uključuju svakodnevna dežurstva u Zemaljskom muzeju BiH, počele su 3. augusta, a do sada se odazvao veliki broj osoba iz kulturnog, političkog i javnog života.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: