{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Ferguson: Vlasti moraju naći održivo rješenje za Zemaljski muzej BiH

17.8.2015. u 13:43
0
30
Ambasador Ferguson: Vlasti moraju naći održivo rješenje za Zemaljski muzej BiH
0
Ambasador Ferguson: Vlasti moraju naći održivo rješenje za Zemaljski muzej BiH
Foto: Klix.ba
Ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson danas je dežurao u Zemaljskom muzeju BiH. On je rekao da mu je izuzetno drago što ima priliku, prvi put od dolaska u Sarajevo, ući u Zemaljski muzej.
"Prvi put ulazim u ove zgrade, prolazim iza ovih vrata na kojima piše da je muzej zatvoren. Zaista je to velika tragedija", rekao je Ferguson prije početka dežure.

Ambasador Ferguson je rekao kako Ambasada Velike Britanije u BiH već dvije godine intenzivno radi na pronalasku adekvatnog i održivog rješenja za Zemaljski muzej BiH.

"Mogu reći da sam zaista ohrabren izjavama i onim što su mi rekli visoki dužnosnici o postojanju mogućnosti da muzej uskoro bude otvoren", kazao je Ferguson prije početka svoje dežure.

On je istakao da je danas došao i sa ciljem da podrži kampanju "Ja sam muzej" i pomogne u podizanju svijesti javnosti o važnosti Zemaljskog muzeja BiH i kulture općenito.

Ferguson je istakao da se za Zemaljski muzej BiH mora naći neko održivo rješenje, a da su donacije samo privremene i nikada ne omogućavaju trajno rješenje problema.

"Vlasti moraju naći neko održivo rješenje bez vanjskih donacija", zaključio je Ferguson.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smjena Marijele Hašimbegović s funkcije direktorice NPS je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: