Komentari (499)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Branko Copic, Svetozar Corovic, Aleksa Santic, Petar Kocic, Ivo Andric, Mesa Selimovic, Branko Radicevic, Jovan Ducic, i mnogi drugi, izgleda da za svog zivota nisu znali ko su, te su zivjeli u lazi. Sreca pa danas imamo klix komentatore, te savreme romanticare, revizioniste i nadasve soviniste da nam pojasne u kakvoj su zabludi zivjeli ti nesretnici.
Sta ces, tada izgleda nije bilo bioborda :)
mamu ti
U čemu je problem? Šantić je dio Mostara kao što je Mostar dio Bosne i Hercegovine. .." Od kada je djed Petar, Bog da mu duši prosti, sišao u ovu čaršiju, mi smo se, Šantići, s muslimanima lijepo pazili i još pazimo. Pošteni su ljudi, dobre komšije. I stalne mušterije... – tako je Pero govorio mlađem bratu Aleksi.
Dobro citas srpsku scenografiju
@1Avantgarde1 a ti slijep kraj ociju frljavi
Aleksa je Svjetski pjesnik, svako ko ga zatvara u svoj tor ga ne voli i umanjuje njegovu velicinu!
dalmaciju vratiti BiH-u
aleksa hvala ti za eminu! evo sad sam je otpipio do kraja, sve se kuća trese!☺
Pusto li ćeš biti, Nevesinje ravno, Rasadniče srpstva, kolijevko lava! Pusto, jer se, eto, seli pleme slavno, A naša budućnost, gde je ona? -spava. Vjerovasmo u nju ko u sveti život Vasilija svetog što klonule snazi! Vjerovali smo u nju ko u vječni život. Vjerujući u vas,o orlovi naši! A sada vjera naša umire i gasne, Mutno oko gleda u nebo bez zraka... Pred ikonom plaču javor-gusle jasne Jer ostade zemlja bez svojih junaka..
Braćo,zar vas duša ni malo ne boli? Zar vam nije žao ovih polja ravnih, Gdje se jedno more naše krvi proli I gdje leže kosti otaca nam slavnih? Zar vam nije žao,na ognjištu onom Gdje vas oganj grijo što će tuđin biti? ©to će naše gore pogrebnijem zvonom Odjeknuti tužno, a mi suze liti? Il' ne znate da je izdajstvo junaku Ostaviti zemlju gdje ga majka rodi? Ostaviti brata, bez snage u mraku, S nevoljama dugim da sam borbu vodi?
O, ne dajte, Srbi, da Vukova ljaga Okalja vam obraz čist ko sunce s neba! Ne idite braćo, od rodnog praga, Jer mučenoj zemlji mučenika treba... Treba muške snage i viteških ruka; Treba Obilića i slobodnih lava.. Treba više smrti i vašijeh muka, Jer, tamo daleko, naša zora spava... Aleksa Šantić
Poturice vidim kriza identiteta puca uveliko
E moj Aleksa, ništa nije bolje ni danas, džaba stihovi, nema koke bez para i audina.
bila je to osoba koja je imala neprocjenjivu moc piskaranja po papiru. obican neradnik
U svom tom cirkusu besciljnih naduravanja i brojanja krvnih zrnca u kojima je sve relativno i "rekla - kazala", govorljiva i razjarena masa uspjeva zaobići nešto što bi moralo biti primarno - knjige i čitanje. E knjige ovih srba ili hrvata ili bošnjaka ili teletabisa niko ne dira i ne otvara, nipošto kao da su otrovnim bršljenom uvezane. Zato smo tu gdje jesmo, jer pričamo mnogo a ne znamo ništa.
ne dade Emina Santicu ni blizu sebe ! a postovanje Emini a i Santicu !
Ubijeđen sam da bi se Aleksa stidio današnjih Srba, Bošnjaka i Hrvata..
zasto su bosnjaci i hrvati bacili spomenik alekse santica u neretvu?
Glupost i parodija, pokojni Aleksa Santic je bio Srbin, Hriscanin i Pravoslavac, koji nikada u svojim djelima nije krio i bjezao od svoga identiteta. Hrvati u skolama nemaju osvrt na njegov knjizevni opus, niti ih zanimaju uopce Bosnjacki i Srpski pisci, oni njeguju svoje i tacno znaju sto im je cilj. Na kraju krajeva vidi im se i rezultat, dalejo najbolje zive u BiH, a svi su i punopravni gradjani EU. Bosnjaci se trebaju okrenuti sebi i traziti svoj interes.
BOSANSKOHERCEGOVAČKI SIN! sve ostalo je nebitno.
Dokaz da je Bosna Srbija
Srbija je Bosna jer je 1459. bosanski kralj Stjepan Tomašević oženio kćerku despota Srbije Lazara i Jelene i tako legitimno postao i kralj Srbije. Turska okupacija je defakto spasila Srbiju od potpunog nestanka i asimilacije u Bosnu
Aleksa Srbin Pravoslavac, mostarac hercegovac.Živio u vremenu kad je se to sve moglo biti a da nikome ne smeta a i kad se to nije smatralo toliko bitnim. Al da je kojim slucajem poživio do 41-e zbog te svoje Srpske pravoslavne pripadnosti bi završio u prebilovcima il nekoj drugoj jami sa većinom svojih sunarodnika.
Tesla je živio u New Yorku i to je onda srpska zemlja