Režiser Emir Kusturica najavio
220

15. juna snimanje filma "Ljubav i rat" sa Monicom Bellucci

SRNA/Klix.ba
Režiser Emir Kusturica najavio je da će 15. juna u Trebinju početi snimanje filma sa Monicom Bellucci, čiji je radni naziv "Ljubav i rat".

Namjera je da prvi dio snimanja traje do 1. jula. Tada će biti napravljena pauza od tri sedmice zbog priprema za dalje snimanje.

"Onda snimamo juli, avgust, septembar i oktobar...", rekao je Kusturica, naglasivši da su finansijska sredstva obezbijeđena.

Kusturica je najavio da će probe opere "Na Drini ćurpija" u novom pozorištu u Andrićgradu početi u januaru naredne godine, te precizirao da će time iz Višegrada krenuti "gromoglasna najava kulture i preporoda RS-a".

Kusturica je pojasnio i da će u naredne tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kao jednoj od najvećih tema ovog vijeka.

"Ideja je scenario moje kćerke koji je zapravo napisan u onom dobu kada smo svi bili zblanuti, a onda polako shvatali da je to možda i najveća tema ovog vijeka", objašnjava Kusturica.

Režiser ostaje pri ideji da film snima u Rusiji, a radnja koja se odnosi na Kosovo bit će snimljena na nekom drugom mjestu.

O tom filmu govorio je i učesnicima "Vivaldi foruma", održanom tokom vikenda na Mećavniku, kada je ispričao da dugo piše roman koji se zove "Dragi moj Fjodore".