Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi znamo za ovo, ali će tek ova izložba imati pravu svrhu kada bude postavljena u Beogradu! I kad u sred Beograda dignu spomenik svima koje su pobili u ovom ratu, kao što su švabe u sred Berlina napravile spomenik pobijenim jevrejima veličene fudbalskog igrališta...Ali balkanci su primitivan narod, ne vide dalje od nosa i ni pod koju cijenu ne sagledavaju stvari u cjelinu već iz svog uskog ugla...
Da se ne zaboravi...ne ponovi...nikad...i ...nikome....imajte postovanje za mrtve...suzdrzite se nepotrebnih komentara.
ovakve fotografije mogu dosta uticati na ljude, i nadam se da ce ih biti sto vise! ovo je efektivnije od bilo kakvih skupova, sjednica i protesta ;) i ova sto je ovdje postavljena je dovoljno uzasna da natjera covjeka da razmislja!
Masovne grobnice su nasa realnost. Svi bi mi zeljeli da nije tako. Prije svega familije zrtava jer bi njihovi najmiliji bili zivi. Cak mislim i da vecina srpskog naroda bi zeljeli da ih nema jer nebi sada nosili teret genocidnog naroda koji je pocinio jedan od najtezih zlocina nakon 2 svjetskog rata. Ali one su tu i pravo i obaveza nas sviju je da ne zaboravimo, da podsjecamo, opominjemo i pocinioce izvedemo pred sud pravde. Umjetnici opet imaju svoju viziju kako predstaviti i izraziti ono sto je se desilo.
@nik Velika vecina tih su bili vojnici, jedan dio ste vi pobili agresijom na civilna mjesta gdje je bilo i Srba, a jedan dio (moguce da) je strado od odmetnutih pojedinaca u ARBIH - a za takve ima Haag, pa bujrum, braco, tuzite.
A 29 000 ( tisuca Srba ) nastradalih u tom ratu u Bosni je izvrsilo kolektivno samoubistvo...
Na neke ljude je pala božija milost Pa znaju lijepo da vajaju, crtaju ili pišu Neki lijepo igraju i plešu Neki su zadovoljni snagom, mudrošću,a neki i ljepotom a mnogi naravno nisu dobili ništa od svega ovoga ali sa jednim od takvih nikakvih sudbina se poigrala i dala mu pravo da odlucuje o drugima o njihovim kucama i avlijama o njihovim sumama i lugovima njihovim mahalama i carsijama i jos gore njihovim zivotima glavama njihove muske i postenjem njihove zenske djece a on je lahko odlucio doduse ne znam da li DOPODNE ILI IZAPODNE a morebit nekad oko ikindije.
@umjetnik jesu umjetnik u necemu sigurno a to je u bijednoj neljudskosti,ovo treba prikazat svima da se zna sta je radjeno Bosnjacima muslimanima i da je genocidna tvorevina nastala nad ovim! Ne zaboravit! BiH4EVER!
@umjetnik Nije ni jedno od tog. Nek se ne zaboravi...
Perverzno,bolesno,huskacki