Naš izbor
64

Klix.ba vam predstavlja najbolje fotografije svojih reportera u 2018. godini

Piše: S. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Zmajevi u Beču slave prvo mjestu u grupi u Ligi nacija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sumiranje rezultata i analiza urađenog posla redovna je aktivnost u svim branšama krajem godine. Godina na izmaku obilovala je mnoštvom interesantnih događaja koje su fotoreporteri portala Klix.ba zabilježili svojom objektivima.

Politika, kultura, sport, radost i veselje, tuga i suze, bijes i ponos bili su sastavni dio javnih događaja u 2018. godini. Sve to s ciljem što realističnijeg prikaza u javnom prostoru fotoreporteri portala Klix.ba pokušali su dočarati svojim fotografijama.

Godinu koju ispraćamo definitivno su obilježili brojni protesti građana, među kojima su bili oni demobilisanih boraca koji su praćeni čestim blokadama saobraćajnica.

Sportski događaji poput uspjeha nogometne reprezentacije naše zemlje u Ligi nacija, otvaranja zgrade Nogometnog saveza, zatim koncerti poput nastupa benda Dubioza kolektiv u Zenici ili Bijelog dugmeta na Bjelašnici našli su mjesta u našem izboru.

Kad je riječ o društveno-političkim zbivanjima, ona su bila dominantna. Izdvojili smo fotografiju predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije koji su bh. zvaničnici predali predsjedniku Komisije Jeanu-Claudeu Junckeru. Tu je i skup turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Zetri.

Izdvojili smo i fotografiju na kojoj bivši član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom nakon isteka mandata napušta Predsjedništvo, a tu su i fotografije koje prikazuju neke od dominantnih tema u protekloj godini, poput migrantske krize, zagađenja zraka u Sarajevu, ubistva dvojice sarajevskih policajaca i druge.

Fotoreporteri portala Klix.ba čije fotografije možete pogledati u galeriji su: Ivan Šebalj, Davorin Sekulić, Harun Muminović, Muamer Osmanbegović, Darko Zabuš, Elmedin Mehić, te Kemal Softić i Nedim Grabovica.