Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bosanski na ekavici
@achtung_dichtung Sta zna Zlatan sta je ekavica?
al si razumio svaku rijec !
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ibra je rođen u Švedskoj dobro zna ikako bosanski. Naravno ne zna sve riječi izgovoriti pravilno ali to nije toliko ni bitno. I ja za sebe kažem da znam engleski ali neke riječi sigurno ne izgovaram onako kako ih izgovaraju Englezi. Da li ste svjesni koliko je strancima teško izgovarati ijekavicu. Nije napisao da je reklama na švedskom, hrvatskom ili srpskom već na bosanskom. Tu bi priča trebala biti završena oko toga.
Tko ne vjeruje, moze otici i na Transfermarkt i vidjeti fino da, pored Svedskog, ima i bh. drzavljanstvo. Zivim u Stockholmu, i svi znaju da je covjek Bosanac porijeklom. Poslusajte pjesme od oca mu na YT-u, Sevko se zove, mislim.
uzMeo is svo mleko
nikada nije spomenuo BOSNU i zato mi je neinteresantan tip.......
bosanski, bosanski.. sam covjek pise.. prava reklama.. pravi sved. skupili se jugovuci i razvaljuju lovom.
Gdje se prosto izrazavas to nije reklama niti je za javnost.
Zlatanov rating ide gore nakon ovoga.. ako neces podrzavati svoje, cije ces.. super covjece.
Joj dragi Ibra nikako da naucis. Nije bosanski jezik nego jezik bosnjackog naroda. Veliki laktaški vodja je tako odredio i to se slijepo mora postovati. Bez pogovora. Sta tu ima veze sto postoje rijecnici bosanskog jezika iz 1600 i neke. Kakva historija kakvi bakraci. E tako i ti dragi Ibra. Nisi mozda planetarno popularan kao nas bog otac predsjednik, ali povinuj se, zakonima zdravog razuma i koristi jezik bosnjackog naroda.
@DarthRevan , uvijek zaboravim da ironija u Bosni tesko prolazi :) hvala drug
ne postoje bosnjaci srbi i hrvati u bosni i hercegovini, bosnjani pa onda i sintagmatski dobri bosnjani je bio naziv svih naroda u postsrednjovjekovnoj bosni, dakle svih konfesija nacija politickih orijentacija, u bosni i hercegovini postoje samo drzavljani bosne i hercegovine razlicitih nacija i konfesija kako je kome drago da sebe naziva, jezik je bosanski, iako bi moja malenkost dala mogucnost i srbima i hrvatima da nazivaju svoj jezik srpskim i hrvatskim u sklopu tri unitarna drzavna jezika
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
da je bosanski reko bi mu: ''majmune jedan ostavi mi malo varenike''
ovo je srpski, nije bosanski
Da je bosanski na štokavski on je "BOSANSKI"... Lijepo vam je Ibra sam objasnio... I Prvi riječnik tzv. Srpskog jezika koji "napisao" bolje rečeno ukrao Vuk Karadžić je napisan ijekavicom a ne ekavicom... toliko o srpskom jeziku kao specifikumu... I njegovoj izvornosti...
Saće Dodik, kakav bosanski, to je jezik bošnjačkog naroda.. samo malo, jezik mu je u Vučićevom rektumu, ne može sve odjednom... ili može?
Dragomir sportski komentator? Pa vise je provodio vremena po zatvorima i sudnicama ali Svedska omoguci da se i kriminalcima da druga sansa.
Stari srpski običaj. Svako muslimansko ime prevedi na srpsko, ... ekstra "Mićo".... Samo što Ibra to ne zna, niko mu to nije rekao u Švedskoj.
Cigo obicni, otisao u MLS da se k*rci, ogovarao Engleski fudbal prije toga kao najgori fudbal a otisao tamo za pare, Juventusu pricao da je vjeran pa ih napustio kad su izbaceni. Ozenio Svedzanku koja ga vara i koristi, postao Katolik da bi se odao majci i Hrvatskom narodu, prica Srpski sto su mu prijatelji Srbi, uvukli se kod njega i "naucili ga sve o Bosni". Inace ga uopste Balkan ne zanima.
hahahah, jel ti sad lakše ?
@AfrikaPaprika koji debil Tito mili...