{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH

S
10.2.2011. u 10:33
0
4
Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH
0
Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH
Gibonni
Pred svoj veliki koncert u Sarajevu, Zlatan Stipšić Gibonni UNICEF-ov ambasador dobre volje koji u Hrvatskoj pomaže smanjiti nasilje među djecom i pomoći u boljem ostvarivanju prava djece, nije zaboravio djecu u Bosni i Hercegovini .
Gibonni je na “Zid dječijih želja i zahtjeva” napisao da želi:

“Obitelji bez nasilja, škole gdje će djeca imati podjednaku šansu da otkriju u čemu su posebni bez obzira na materijalno stanje obitelji iz koje dolaze".

Svojim stalnim nastojanjima da ukaže na važnost poštovanja prava svakog djeteta i stvaranje uslova da se svakom djetetu ispuni svako pravo, UNICEF je pokrenuo online nagradnu igru "Poželi bolje djetinjstvo", te i na ovaj način animirao djecu da iskažu svoje želje i zahtjeve i edukuju se o svojim pravima.

Svoje želje i zahtjeve je do sada poslalo preko 200 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a Facebook stranici Zid Dječijih Želja se priključilo više od 10.000 članova. Da je interesovanje djece veliko pokazuje i svakodnevni porast broja pristiglih želja i povećanje broja članova. Neovisno odakle su, dječije želje su veoma slične - žele mir, ljubav, sreću i toplinu porodičnog doma.

Nagradna igra će trajati do 15. februara 2011. godine kada će biti nagrađene želje sa najviše “lajkova”. Više informacija o nagradnoj igri svi zainteresovani mogu pronaći na www.zasvakodijete.ba.

Zid dječijih želja je dio projekta "Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH" koji UNICEF realizira uz podršku Evropske unije, Norveške vlade i Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj, te u saradnji sa nadležnim institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: