Dan iz snova
0

Djed Mraz obradovao djecu iz Doma na Bjelavama

Sarajevo-x.com
Nakon nekoliko sedmica i velikih priprema, Sarajevo je jutros osvanulo u snijegu. Baš onako kako i treba kada dolazi Djed Mraz. Ovaj Djed Mraz odlučio je da danas obraduje mališane iz Dječijeg doma Bjelave. Došao je sa dalekog puta i donio je paketiće za djecu iz ovog Doma, ali i djecu mama koje su sve ovo “osmislile”.

U igraoni “Zanzibar” u sarajevskom naselju Ilidža danas je bilo veselo, ludo I nezaboravno. Nikada više djece na jednom mjestu. Ipak, više od svega bilo je emocija.

Mališani iz Doma za napuštenu djecu Bjelave danas su imali svoj "dan iz snova". Njih 32 uzrasta od 18 mjeseci do 8 godina, danas su prvi put bili u igraoni. Ovo je za sve njih bio veliki dan, dan koji će pamtiti dugo. Zabava koja je trajala više od tri sata počela je druženje sa vilama, Pipi dugom čarapom, klovnovima i drugarima čije su mame članice porodičnog portal Ringeraja.

Ove humane žene iz Sarajeva, ali i iz ostalih gradova BiH odlučile su da ovogodišnju dodjelu paketića I radost darivanja ne osjete samo njihova djeca, već I djeca koja su nažalost, uskraćena za roditeljsku pažnju, majčinski zagrljaj.

U razgovoru sa mamama sa ovog portala, saznali smo da ovo nije prva, ali ni zadnja njihova akcija, u kojoj im je glavni i osnovni cilj da obraduju djecu koja su bez jednog ili oba roditelja.

“Sva naša druženja su počela spontano, kroz traženje raznih savjeta na portal. Vremenom smo počele i privatno da se družimo, ali i da dolazimo na ideju da želimo obradovati djecu koja nemaju roditelje. Svaka naša akcija krene spontano, dogovorimo se da želimo nekoga usrećiti, odredimo ko je to i krenemo u akciju. Novčana sredstva skupljamo same, ali eto svaki put se hvala Bogu nađu neki dobri ljudi koji prepoznaju humanist I žele biti dio ovog humanitarnoh projekta. Danas su to pored mama sa Ringeraje.ba bili i vlasnici igraone Zanzibar", rekla je jedna organizatorica ove humane akcije.