Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zdravo ma gdje bili heroji mostara🤲
Ustajem uvijek za ARBiH i sve borce, ali zaista mi je zao za sta su se borili. Najveca izdaja je ovo doziviti... ovakvu BiH i ovakav Mostar danasnji.
@BalkanPrince2 za takav Mostar zahvali SDA, jer zele gradjansku drzavu i jedan covjek jedan glas samo tamo gdje su vecina. u Mostaru bi ipak da imaju drug deal, e pa ne moze, ili jesi ili nisi za gradjansku, ne moze i jare i pare
Kod nas samo neke opsade
ovakvi nam filmovi 20 godina nakon rata trebaju kao rupa u glavi
U muslića vazda ista paćenička priča. Njih svi držali u opsadi, oni šperploče koristili ko pancire. Golim rukama fatali metke i vraćali ih "agresorima" pomoću drvenog katapulta. Ee muslići ko vas ne zna skupo bi vas platio.
Treba pitati Bakira i SDA zasto se o tome suti. Zasto se ne govori o agresiji Hrvatske, zasto se ne prica o imovini BiH u Hrvatskoj, zasto se ne prica o Buskom jezeru, zasto se ne prica o otetom helikopteru od strane Hrvatske, zasto se ne prica o morskoj granici ...
U ratu i neposredno nakon rata tesko se moze snimiti dokumentarni film. Narocito u u toku rata, tada se snimaju propagandni filmovi u kojima smo mi uvek nevine zrtve a oni drugi zlocinci. Tako je to otkad je sveta
Yebao vas vise rat. Zar ne shvatate da generacije vaspitavate da se mrze? Kako je sa vama lako upravljati. Prenesete danas budalastinu koju je Incko izrekao i vi se koljete medjusobno tastaturom. Kreteni. Umesto da im nanulu...svi zajedno. Vama je draze da komsiji crkne krava.
Za ramba.Do 95 god armija bih nema ni jednu akciju koju je odradila osim upada diverzanata. Procitaj malo o operaciji vrdi imas dosta knjiga meni je nadraze kad onaj sandzaklija nervni slom dozivljava kad je skonto da se armija bih povukla sa makljena i vrdi a mozes.i operaciju jesen 94 pokusaj uzimanja nevesinja preko sto mrtvih..
@Jastadasta Pokatoliceni srbo, veze ti nemas. Tacno je da se Armija Bih povukla sa Makljena, a i to je vec bilo mimo Seferove komande, jer je stiglo takvo naredjenje iz Sarajeva, da se ne ide dalje. Jer je postojala prijetnja da Tudjman direktno udje u rat sa svom vojskom. Nismo se mi povukli zbog vas nesposobnih kamenjarskih srba.Mi bi sa vama zavrsili za dvije hefte. Sefer se tome usprotivio, i zato je zamalo platio glavom kasnije. A i ona operacija Jesen 94 je provaljena od srpskih spijuna.
Samo za ramba.. Bjelo polje ste zauzeli tako sto su suborci iz bjelopoljske bojne okrenuli puske kad je ta bojna krenula da preuzima liniju prema srbima. Uzeli ste branu i rastane ,sjeverni logor tokom noci uz neretvu prosli i ujutro oko pet napali (do tada smo skupa ko fol i dalje bili ) ista situacija muslimani iz misica bojne i ilicke okrenuli oruzje.. Rastane vojno i dio bjelog polja izgubili kad se HVO navizao.
Naknadna pamet je najgora stvar, Dino u pauzama kada širi "Bractvo-jedinctvo" zna da i kaže poneku činjenicu, ali i to je malo naspram štete koju učini. Hrvati su naravno kao što svi znamo, nesposobni za ratovanje, ljude koji nisu bili u logoru takozvani "zapadni mostar" su doslovno potisnuli u par kilometara kvadratnih, pa su ih i tu Mostarci razbucali, Vječna slava svakom Bošnjaku koji je poginuo u odbrani od katoličkih ekstremista!
Pa evo ja cu da vam objasnim. Nije bio ponovo prikazivan jer to nije islo u prilog nekoj muslimansko hrvatskoj zajednici, a sad kad su najzad sve karte otvorene, moze se prikazivati opet. Nego sta cemo sa srpskom crkvom u Mostaru? Nju nisu srusili hrvati!
Jedino su Hrvati i mogli da sruše crkvu u tom trenutku, piše na stranici SPC ko je srušio, a to je ujedno i u biti, jedina dobra stvar koju su hrvati uradili tokom čitavog rata..
Cuj opsada.. Da bi netko bio pod opsadom trebao bi biti u okruzenju a istocni mostar uz bjelo polje dreznicu grabovicu je imao izlaz. Linija prema srbima nije bilo kako je napisao u svojoj knjizi esad sejtanic. Jaka dokumentarca
Dokumentarac o "opsadi mostara"(Ne moze Hrvat iz Mostara drzati "Svoj " Mostar/Kucu pod opsadom,ob je moze isto Ko i taj Bosnjak braniti,....Po vasoj logici bi trebalo snimiti "hrvatski" dokumentarac Istocni Mostar
@Ero79 pod opsadom
Pa tom logikom ni srbi nisu mogli držati pod "opsadom" niti jedan grad u kojem je postojao barem jedan srbin, tom logikom ako je u Isilu bio jedan Sirijac, to nije agresija niti su oni ikada izvršili bilo kakvu opsadu, odgovorno tvrdim da su hrvati danas postali maloumniji od srba, a to je nešto čega se svakako treba stidjeti..
Slava Hujduru, Arifu Pašaliću itd