Film/TV
0

Uoči objave nominacija za Oscara: "La La Land" među favoritima

Klix.ba
Očekuje se da će Mahershala Ali, Emma Stone i Casey Affleck biti nominovani
Očekuje se da će Mahershala Ali, Emma Stone i Casey Affleck biti nominovani
S nestrpljenjem se očekuje objavljivanje nominacija za ovogodišnjeg Oscara. Za sada je poznato da je mjuzikl "La La Land" apsolutni favorit.

Moderni mjuzikl romansa oduševio je filmofile te se očekuje da će zvijezde Emma Stone i Ryan Gosling biti među nominovanim. Pitanje je da li će oboriti rekord u nominacijama. "Titanic" i "All about Eve" su imali po 14 nominacija, a slijedi ih "Mary Poppins" mjuzikl sa 13 nominacija.

Drugi kandidati su "Moonlight", film koji govori o mladom crncu koji se bori sa svojom seksualnošću u Miamiju, a koji je uništen drogom, zatim drama "Manchester By The Sea" i sci-fi film "Arrival".

Kada je riječ o glumcima, Natalie Portman, Casey Affleck i Denzel Washingon se spominju u utrci za najboljeg glumca/glumicu.

Nakon što dvije godine među nominovanim nije bilo crnaca, ove godine se očekuje njih pet - Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Mahershala Ali (Moonlight), Octavia Spencer (Hidden Figures) i Denzel Washington (Fences).

Meryl Streep (Foto: EPA)
Meryl Streep (Foto: EPA)

Ukoliko Meryl Streep bude nominovana bit će prva osoba koja je čak 20 puta nominovana za Oscara. Fanovi se nadaju da će dobiti zlatnog kipića za ulogu "Florence Foster Jenkins", dok kritičari kažu da su se njene šanse smanjile zbog kritikovanja Donalda Trumpa tokom dodjele Zlatnog globusa.

Očekuje se i da će film Mela Gibsona "Hacksaw Ridge" biti nominovan, ali nije poznato da li će dobiti Oscara za najboljeg režisera.

Fanovi se nadaju i povratku Toma Hanksa koji među nominovanim nije bio od 2001. godine. Svi su oduševljeni njegovom ulogom pilota Chesleya Sullenbergera u filmu "Rijeka Hudson".

Nominovani bi trebali biti poznati danas, dok će pobjednici biti proglašeni 26. februara u Los Angelesu.