"Nije do mene"
40

Al Pacino o svom nastupu na Oscaru koji je izazvao kritike: Suosjećam s omalovaženima

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni Al Pacino dobio je posebnu čast da na 96. dodjeli Oscara objavi ko je osvojio nagradu za najbolji film.

Umjesto da prije objave pobjednika pročita sve nominirane u toj kategoriji, Pacino je otvorio kuvertu s pobjednikom i samo rekao: "Moje oči vide Oppenheimera."

Mnoge je zbunio, a naišao je i na gomilu kritika. Tu situaciju odlučio je objasniti i sam Pacino.

"Samo želim biti jasan da nije bila moja namjera da ih izostavim, već odluka producenata da ih više ne ponavljaju jer su pojedinačno istaknuti tijekom ceremonije. Bila mi je čast biti dio večeri i odlučio sam slijediti način na koji su željeli da se ova nagrada dodijeli", izjavio je Al Pacino za Variety.

"Shvaćam da je biti nominiran velika prekretnica u nečijem životu i da niste u potpunosti uvaženi je uvredljivo i bolno. Ovo govorim kao neko ko je duboko povezan s filmašima, glumcima i producentima pa duboko suosjećam s onima koji su bili omalovaženi ovim propustom i zato sam smatrao potrebnim dati ovu izjavu", dodao je.

Podsjećamo, gledatelji nisu bili zadovoljni Pacinovim predstavljanjem pobjednika pa su svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama.

"Mislim da je vrijeme da odustanu od starih glumaca, kakve god su legende", "Pacino je umoran i ovo mu se očito ne da raditi", neki su od komentara.