"Dune: Part Two"
0

U bh. kina stigao jedan od najiščekivanijih filmova godine, Sarajlije pohrlile na pretpremijeru

U kina stigao "Dune: Part Two" - najiščekivaniji film godine
U kina stigao "Dune: Part Two" - najiščekivaniji film godine
Dugoočekivani film Dune: Part Two" studija Warner Bros u distribuciji Blitz film, koji na svjetskom nivou već mjesecima privlači pažnju jer je sve vezano za njega fantastično, upravo je postigao i rekordne brojke u pretprodaji, a sinoć je na njegovoj pretpremijeri u BiH zabilježen veliki broj gledatelja.
Drugi nastavak adaptacije romana Franka Herberta u kinima je od 28. februara i pruža kinematografsko iskustvo bez konkurencije, pogotovo ako imate sreću pogledati ga u CineStarovim dvoranama i formatima kao što su ScreenX, 4DX ili eXtreme.

Upravo sinoć (srijeda) održana je njegova pretpremijera u BiH, gdje su obožavaoci mogli dobiti originalne filmske postere, a oni najsretniji "Dune" knjige i poklone iz filma.

U kina stigao
U kina stigao "Dune: Part Two" - najiščekivaniji film godine

U CineStaru Sarajevo, ScreenX projekciju s platnom koje se proteže na tri strane, nisu propustili ni brojne poznate ličnosti, među kojima su i Aida Olević, Kenan Cikotić (Black Beriz), Amer Kadić, Davor Gerbus, Josip Milanović, Najla Muratović, Danin Alimanović, Adnan Branković i mnogi drugi. Upravo je u ScreenX formatu iskustvo gledanja bogatije uglom od 270 stepeni u najintenzivnijim filmskim scenama.

U kina stigao
U kina stigao "Dune: Part Two" - najiščekivaniji film godine

Glavne uloge ovog blockbustera nose najveća holivudska glumica mlađe generacije - Zendaya i jedan je od najtalentovanijih mladih glumaca Timotheé Chalamet.

Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler, te Florence Pugh i Dave Bautista, dobitnik Oscara Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling te oskarovac Javier Bardem.

Film je zapravo nastavak spektakla "Dune" (Dina) koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritičare te osvojio čak šest Oscara. "Dune: Part Two" nastavlja priču iz prethodnog filma i gledatelje vodi u sasvim drugi svijet u preko 160 minuta čistog užitka, napetosti, vizualne i zvučne čarolije prepune nevjerojatnih scena uz nove likove i ljubavnu priču.

U kina stigao
U kina stigao "Dune: Part Two" - najiščekivaniji film godine

Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu porodicu. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Ulaznice za „Dune: Part Two" dostupne su na stranici cinestarcinemas.ba.