Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pricali su: Dugo je pjevao po Tuzlanskoj carsiji za cigaru, kafu, rucak...Obucen u dugi mantil a ispod pidzama, cesto bez cipela bos hodao..Uvjek je kazu bio nasmijan i raspolozen.Dosta mu je Tuzlaka pomagalo oko obuce, odjece, hrane. Hvala ti ljudino!
On, Fata i Enko su bili maskote ratne Tuzle. Svi su brinuli o njima.
Zurovac, Fata rafalka, Enko i braca blizanci...vazda ako mu das nesto ''daj i za mog brata''. Teska vremena a ipak smo dijelili sto smo imali.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E ovo je žalosno. Težak život.
pa bio je u Jagomiru i prije rata
Tuzna prica.
Ovdje poentu staviti da su ih chetalji ostavili ispred Tuzle a mi se pobrinuli za njih, nismo mi isti I nikad necemo biti sa zvijerima
Sjecam ga se u ratu u Tuzli
Sjecam se dobro kada su ga doveli u ratu u bolnicu Kreka u Tuzli,setao je izbezumljeno i jako tesko obolio na pssiho bazi,i trazio je cigare,a ja sam krao od oca i matere cigare i njemu davao a on je za uzvrat pjevao na morskome plavom zalu,93 godina je bila gladna godina..
Spokoj mu dusi. Negdje na pocetku rata su ih protjerali iz Jakesa pa su lutali Tuzlom a on je cesto znao pjevati ''Na morskome plavom zalu...''za bon ili cigaretu. Masa ih je lutala Tuzlom dok ih nisu smjestili u Kreku.
Steta sto se razbolio i sto se nije pokusao okusati u nekom vesternu nekako ima facu za kauboja samo tako. Teska sudbina.
Sjecam ga se, 1994.-95., po cijeli dan hodao je od Kreke do Skvera. Raja se zezala da mjeri Tuzlu...
Kakva je to furka dovesti osobu sa posebnim potrebama na film da glumi samog sebe? Grehota je to.
Koliko sam ja shvatio tada je bio sasvim zdrav
Tipična sudbina ljudi sa nekim hendikepom (fizički, umni, govorni...) u primitivnom okruženju. Odnos okoline, uključujući i Kusturicu, prema njima je ambivalentan, između šprdanja i merhametluka što tim ljudima dugoročno samo šteti.
Guslam ti ja guslam, kad pade kap zavrat, ispuha chuna...
😅👍
...ko dušica!!!!
Ljudeskara vidi mu se na čehri.. Hvala ti..