Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne kontam zašto bošnjaci smatraju turke svojom braćom a srbi ruse. I turci i rusi su nas izradili kroz historiju kad god su mogli. Zašto bošnjak i srbin više vole tstrance od svojih prvih komšija ?
Kad te neko "izradi" to je jedno, lose naravno (mada bi se o tome moglo diskutovati). Al kad neko nad tvojim narodom izvrsi GENOCID i u nekoliko navrata aktivno pokusa da te fizicki unisti to je definitivno gore. Pored toga Bosnjaci sa Turskom i turcima dijela mnogo toga, dijelomicno kulturu, vjeru, pa cak i porodicne veze su jake, politika i historija na stranu, sa srbima dijelimo ovaj komad zemlje koji nam oni aktivno pokusavaju oteti. Jel ima nesto nejasno?
@jokashmokash koji turci, što su nas 500 godina izrabljivali. Naši ljudi su ginuli braneći Otomanske granice. Izradili su nas kad su Srbiji dali autonomiju a nama nisu, pa kad nas je Austrougarska aneksirala. Mi smo za njih bili samo robovi i našu zemlju su koristili da mogu crpiti naša prirodna bogatstva.
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
BAKIR SPOREDNA ULOGA
mali gruzijac jeste diktator i tiranin al što jest jest, i šef je, zna se ko je glava a ko rep
ohoho fuhrer ?
a i ovog mi je pun vise ....
poserem se na sve fašiste i podmukle lažove. Živio sekularizam i sloboda narodu!
Gledam komentare to neka velika podrska, recite mi imate li koga u Turskoj od prijatelja da vam kaze pravo stanje? Ali sta ocekivati od naroda koji ni u svojoj zemlji ne moze da napravi i izabere bolju buducnost!?
Imam, poznajem na stotine Turaka, i sam sam tamo zivio vise godina i mogu ti rec da LAZES.
Znam ih al jedini koji su za obog podmuklog lopova je zaostali seljaci, lutalice, i oni koji ne znaju da sami razmišljaju zato i sve više i više visokoobrazovani turaka bilježi iz zemlje jer ako si za sekularizam nema mjesta za tebe u erdoganovoj turskoj
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Povraća mi se...
Biće ovo možda jedan od rijetkih slučajeva kad narod demokratijom porobi sam sebe i uvede pravu diktaturu. Sad je polu-diktatura.
Nemas ti pojma stari..
@kraftwerk Ista stvar je i ovdje samo se ne radi o muslimanskom neg post komunistickom drustvu koje zeljno ocekuje svoga pastira koji ce im reci sta valja, a sta ne valja i koji ce "sam" sve da izgradi.
Erdogan je vazda tvrdio da Ataturk nije valjao, a sada njegovim putem idem
Navedi jedan citat, jednu recenicu kad je Erdogan rekao da Ataturk nevalja? Jednostavno LAZES.
anadolijska arabija.
@Max Bunker Evo ja ti se javljam iz te "anadolijske Arabije" da ti kažem kako sam do zla "ljubomoran" na taj tvoj balkanski "superprosperitet". A kako bi smo i mi voljeli imat nako "jake industrije" ko vi po Bosni i HR ma ih. Mulac, samo nešto, i majku bi rodjenu prodo samo kad bi ko došljak smio živjet gdje sam ja. Hebale te cionfašističke medije.
bojkot bratstvu i ljubavi prema turskoj nikad njihov jezik ovde nece lanit PFUJ! kurdi su 99% sunitski muslimani i opet se ratuju sa njima a da mi njima budemo braca?? ...za veceres dosta humora
kurdi 99% sunitski muslimani hahahahahahahahahahhahah....gdje si ti ucio o islamu? na federalnoj? ili iz slobodne bosne? oslobodjenja? dani?....mani se pogresne literature i Kur'an u ruke...vidis da se blamiras izjavama...
@vasastranka Znači u Kur`anu piše postrotak kurdskih sunita, hvala što si nas upoznao sa tim.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kult ataturka je sasvim opravdan. kemal paša je volio svoj narod za razliku od raznih sultana koji su većinu vremena provodili u svili i zlatu dok je narod živio u kamenom dobu, sve dok to ataturk nije promijenio. šta će erdogan uraditi ostaje da vidimo.
naravno da je ataturk volio svoj narod jer nije želio da ostanu u srednjem vijeku dok svi drugi idu naprijed. većina stanovništva je bila nepismena, imali su samo imena nisu imali čak ni prezimena. čak šta više prije ataturka nije ni bilo turske nacije već samo razna plemena. ataturk je bukvalno napravio današnju tursku.
@as83 - ti pojma nemas ko je sta napravio i kakva bola plemena otomansko carstvo je bio primjer najuredjenije teritorije na svijjetu i sad mi u bh zivimo na racun otomanske ostavstine da nije starog mosta u mostaru , mostar bi selo bio a da ne govorim dalje barscarsija itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Kopira Putina!Putko davno snimio i zove se sef
ima li trailer sa prevodom
Garant ce se sad nekom glupom Bosnjom Turkofilu qita dignuti - film o njihovom uzoru!!! boze dragi, u kojoj normalnoj zemlji se dozvoli da se napravi film o Predsjedniku koji je trenutno na vlasti - gdje to moze biti, osim u diktaturi i zaostaloj zemlji? Ironicno je da Turkofili pljuju na Tita koji je bio 100 puta bolji lider nego ovaj kreten. Barem za vrijeme Josipa, svak ih je postovao i zivili su u prospernoj zemlji.