Telemach BH
34

Top lista filmova nagrađenih Oscarom koje možete gledati odmah

Telemach BH
Telemach BH
Iza nas je još jedno izdanje dodjele Oscara, prestižne nagrade američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka koju prati najuzbudljivija ceremonija u svijetu filmske industrije.

Možda vi, kao strastveni ljubitelj filma, ne uživate pretjerano u vijestima o glamuru na crvenom tepihu, intrigantnim susretima bivših zvjezdanih parova i glumačkih rivala te salvama emocija dobitnika Oscara koji su sada top tema u svjetskim medijima. Ipak, sve je to važan sastavni dio velike globalne euforije koja nas vodi ka pravoj svrsi Oscara - novim filmskim naslovima koje jedva čekamo gledati.

Dobra vijest je da u nekim od filmova nominiranih i nagrađenih Oscarom ove godine, kao i prethodnim dobitnicima ove nagrade, možete uživati odmah. Donosimo vam top listu filmova dostupnih u vašem novom EON Video klubu, gdje su neki od njih dodani samo mjesec ili dva nakon svjetske premijere u kinima. Udobno se smjestite i uživajte.

Barbie (2023) – Oscar za najbolju originalnu pjesmu

Film Barbie, utemeljen na legendarnoj Mattelovoj franšizi, prošle godine je cijeli svijet obojio u ružičasto i doživio megauspjeh u kinima. Od ukupno osam nominacija, film Barbie osvojio je Oscara za najbolju originalnu pjesmu "What Was I Made For", koji je otišao u ruke autorice i pjevačice Billie Eilish. Čak i najveći skeptici su poludjeli za ovom filmskom pričom, iza koje stoji talentirani rediteljsko-scenaristički par, Greta Gerwig i Noah Baumbach, te glumački par Margot Robbie (Barbie) i Ryan Gosling (Ken).

Živjeti u Barbie Zemlji znači biti savršeno biće na savršenom mjestu. Osim ako ne proživljavaš pravu egzistencijalnu krizu koju "stereotipna Barbie", kako je nazivaju u filmu, pokušava riješiti prelaskom iz savršenog Barbie svijeta u stvarnost. Na ovom putovanju prati je Ken, te skupa prolaze brojne nedaće i avanture. Najzanimljivije scene možete premotati baš tamo gdje želite i gledati iznova.

Spider-man: Putovanje kroz Spider svijet (2023) – nominacija za najbolji animirani film

Mnogi filmski kritičari i fanovi složili su se da je Spider-man: Putovanje kroz Spider svijet najbolje izdanje filmova o ovom junaku do sada. U novoj avanturi iz 2023. godine, nakon ponovnog ujedinjenja s Gwen Stacy, Brooklynov prijateljski nastrojeni Spider-man iz susjedstva katapultira se preko Multiverzuma, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu njegovog postojanja. Nakon sukoba heroja oko toga kako se nositi s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spiderima i prisiljen je redefinirati šta znači biti heroj kako bi mogao spasiti ljude koje najviše voli. Uz opciju download, ovaj i sve druge sadržaje gledajte na svom mobitelu ili tabletu offline, u prirodi, avionu, kad god i gdje god to poželite.

Oživite magiju prethodnih dobitnika Oscara

Atmosferu s dodjele čuvenog zlatnog kipića možete oživjeti i u vlastitom domu. Priredite sebi i dragim osobama pravi filmski maraton u znaku Oscara uz listu filmova koji su osvojili ovu prestižnu nagradu. Dogovorite i novo druženje, putem modernog i inovativnog interfacea istražite ponudu najveće platforme videa na zahtjev u Bosni i Hercegovini, s više od 25.000 filmskih, serijskih i dokumentarnih naslova koji su već tu, na vašem EON-u, bez dodatnih troškova. Ukoliko još niste korisnik usluga kompanije Telemach, iskoristite nikad bolju ponudu za nove korisnike koja traje samo do 4. aprila i priuštite sebi noći ispunjene vrhunskim ostvarenjima filmske industrije.

Crni član KKK klana - Najbolji adaptirani scenarij

Crni član Ku Klux Klana, drama Spikea Leeja, temelji se na istinitim događajima kad je '70-ih godina Ron Stallworth (John David Washington) postao prvi afroamerički detektiv koji služi u policijskoj stanici u Colorado Springsu. Uz pomoć iskusnijeg kolege Flipa Zimmermana, Stallworth se prevarom inflitrirao u zloglasni Ku Klux Klan te poremetio njihove planove. Film je nominiran u šest kategorija, a Oscara je dobio za najbolji adaptirani scenarij.

Pad crnog jastreba - Dva Oscara za istinitu priču

Film slavnog reditelja Ridleyja Scotta, Pad crnog jastreba, temeljen je na istinitim događajima o američkoj vojnoj misiji u Mogadishuu, u Somaliji. Osvojio je Oscare za najbolju montažu i zvuk. Američke vlasti su 1993. u Mogadish poslale skoro 100 vojnika kako bi spasile dvojicu poručnika na tajnom zadatku, koje je zarobio jedan od najmoćnijih somalijskih kriminalaca. Međutim, Amerikanci su naišli na veliki otpor nekoliko stotina pripadnika somalijskih paravojnih snaga, pa je situacija eskalirala u pravi rat.

Izgubljeni u prijevodu - Najbolji originalni scenarij

Omiljena romantična drama u kojoj se upoznaju Bob Harris (Bill Murray) i Charlotte (Scarlett Johansson), dvoje usamljenih Amerikanaca u Tokiju. Bob je filmska zvijezda čija slava blijedi, a Charlotte je mlada žena koja je u Tokio stigla sa suprugom fotografom. Bob i Charlotte prolaze kroz velike životne izazove i izgubljeni su u vlastitom i tuđem svijetu, što doprinosi rađanju posebne vezu koja vjerovatno neće potrajati, ali će u njihovim sjećanjima živjeti zauvijek. Film je dobio Oscara za najbolji originalni scenarij.