Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
židovski propagandni film, i ne treba da se gleda
Manjak drugih problema u korumpiranom drustvu u najsiromasnijoj drzavi, pa clanak o kvizu iz inostranstva??
Clanak iz najsiromašnije clanice EU
Ja ne bih
Pitanja iz filmova, glume i tako toga fakat treba na kvizovima zabraniti
Samo porno gledam
NEMAM Pojma
Šrodingeru je krepala mačka pa nije mogao doći na snimanje! Molim?! Mačka je živa?! Mačka je mrtva?! A mačka je još uvijek u superpoziciji….😁
Hey Bošnjaci, bezbednjaci. Vi ste ponos turskoj majci.
Ovo je za osnovce. Naravno, Edward Teller otac termonuklerane bombe ali i atomske bombe. On je izra;cnao kriticnu masu uranija 235 potrebnu za lancanu reakciju.
Što se tiče filma. Romantizirana biografija prof Oppenheimera. On nema niti približno takvu ulogu u razvoju atomske bombe kao npr Fermi (nije bio u projektu Manhatan) ili Liza Majnner (prvo cijepanje atoma) nema značajnu ulogu niti u kvantnoj mehanici kao Werner Heisenberg. I vrlo važno, citat iz "Bhagawad Gite" - i postad smrt uništitelj svjetova također nije tačan. U originali stoju - i postadoh vrijeme uništitelj svjetova.
Da zaista piše Shredinger ali ne vidim kakva je njegova uloga u razvoju atoske bombe. Možda se nismo najbolje razumjeli u vezi pitajnja. Edward Teller je za atomsku bomu isto što i Ilya Suskever za ChatGPT.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)