Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lee ne rise ko foka molim te... Znaci bolje je napustiti i zanemariti tu temu i taj period historije, pa da se zaboravi, jer to ne bi bio rasizam? Po meni je bolje da ljudi vide sta se desavalo. Ja iskreno ne bih zelio da se Srebrenica zaboravi, pa eto ako moze pravite filmove o tome ;) ... Znaci o crncu ne smijes rec da je crn, zato sto je to rasizam, ali rasizam je i kada ga nazoves bijelac... a rasizam je i ako ga ignorises, a ne mozes nista reci da ne budes rasista.. Kakvo pogresno tumacenje rasizma... Mislim da ce Django biti dobro uradjen film i smatram da ce biti jedan od favorita za oskara. @mujo Nataknem ti zenski rod na tuki, a onda ih nataknem opet, u drugu rupu jer traze jos ;)
ovaj Li ko da je mus/liman..samo place i tazi sadake
Tarantino je poznat po tome da vrijedja sviju. Vecina njegovih filmova je politicki nekorektna,ali je takav i zivot. Mislim da namjerno pretjeruje da bi pokazao i dokazao neke stvari. Postujem borbu afroamerikanaca protiv rasizma i njihovo dokazivanje da su bili zrtve,jer stvarno jesu,ali Spike Lee stvarno pretjeruje. Napao je i Clinta E. zbog filma "Pisma sa Iwo Jime" jer nije bilo crnaca u filmu,da bi mu C.E. odgovorio da je to zato sto ih i nije bilo u tim borbama !!!
Ja veceg rasiste od Spike Lee-a nisam nikada vidio.
Tarantino je poznat po tome da u skoro svakom svom filmu za glavne uloge stavlja crnce samo zato da bi ih izdiago iz robstva i pokazao svijetu da smo svi ljudi, al danas od ovakvih ko spike lee ne smijes ni cokoladu jest da ne budes rasista. Spike drag si lik, al ne rise. Vise je tarantino uradio za crnce od tebe, a za film da ne govorimo.
Paradoks je da je upravo tim kidnapovanjem LEE -ovog predka on dobio priliku da se bavi svojim nosnim poslom i da popuje u SAD-u.Da se nije desilo robovlasnistvo LEE bi sada trčao za lavovima i otimao im plijen.
..... ipak prvo mora pogledati film, da bi o bilo cemu presudjivao....
al i ovi crnci prese ra vaju u pm malo malo kmekecu za rasizam a niko ga vishe ne potencira od njih plus sami su krivi za moderno robovanje mogli su mjenjat stvari pred kraj devedesetih al jb ga das crncu par zlatnih proteza das im malo bling blinga i privid da su kulturno prihvacheni das im da vode glavu rjec u zatvorima i crnac zadovoljan jb ga naviko rob bit rob i da ga jpesh ne zna drukcije i ti si spike rob samo moderni i fino uhljebljeni ;)