Film/TV
0

Robert De Niro prošetao Baščaršijom, posjetio Begovu džamiju, kupovao suvenire...

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Robert De Niro je danas u Sarajevu pravi turista, a svoju posjetu glavnom gradu Bosne i Hercegovine odlučio je iskoristiti za obilazak grada.

Slavni glumac je prošetao srcem Sarajeva, Baščaršijom, te posjetio Begovu džamiju.

Ušao je u tri zanatske radnje i kupio nekoliko suvenira i rukotvorina, dok su ga ljudi okupljeni pozdravljali i pljeskali mu.

Slavni glumac je današnji dan počeo učestovanjem u programu "Kafa sa" Sarajevo Film Festivala održanom u Narodnom pozorištu gdje je govorio o svojoj karijeri i filmskim ulogama koje su je obilježile.

Prilikom izlaska iz Narodnog pozorišta, De Nira su dočekali fanovi koji su iskoristili ovu priliku da se fotografišu s omiljenim glumcem.

Robertu De Niru sinoć je u Ljetnom kinu uručena specijalna nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo, a istovremeno na dvije lokacije, u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu prikazan je njegov film "Taksist" koje ove godine obilježava 40. godina postojanja.

Legendarni glumac je u Sarajevo došao jučer, kada je obišao najznačajnije historijske lokacije vezane za opsadu Sarajeva, Jevrejsko groblje, lokalitet Zlatišta i Tunel spasa.