SFF
625

Slavni glumac Robert De Niro napustio Sarajevo i zahvalio se na ugodnom boravku

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavni holivudski glumac Robert De Niro koji je u Sarajevu boravio u okviru Sarajevo Film Festivala napustio je u poslijepodnevnim satima glavni grad Bosne i Hercegovine. De Niro je sa sarajevskog aerodroma poletio oko 14:50 sati.

Prije odlaska iz Sarajeva, glumac je u restoranu Četiri sobe gospođe Safije ručao u društvu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, glumaca Zane Marjanović, Emira Hadžihafizbegovića, reditelja Srđana Vuletića, rediteljice Jasmile Žbanić i drugih umjetničkih i filmskih radnika. Nakon odlaska glumac se zahvalio na ugodnom boravku i gostoprimstvu.

Posebnu pažnju bh. javnosti De Niro je danas izazvao nakon što se prošetao jezgrom Sarajeva, kupivši na Baščaršiji nekoliko suvenira, posjetivši Begovu džamiju te fotografirajući se s prolaznicima koji su s oduševljenjem pozdravili njegov dolazak.

Ranije je glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo učestvovao u programu "Kafa sa" Sarajevo Film Festivala gdje je govorio o svojoj karijeri i filmskim ulogama koje su je obilježile. Prilikom izlaska iz Narodnog pozorišta, De Nira su dočekali fanovi koji su iskoristili ovu priliku da se fotografišu s omiljenim glumcem.

Ovogodišnji 22. Sarajevo Film Festival otvorile su paralelne projekcije De Nirovog filma "Taksist" na dvije lokacije, u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu, a sinoć mu je uručena specijalna nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo. Legendarni glumac je u Sarajevo došao jučer, kada je obišao najznačajnije historijske lokacije vezane za opsadu Sarajeva, Jevrejsko groblje, lokalitet Zlatišta i Tunel spasa.