Film/TV
690

Rijad Gvozden: De Niro je najveće ime, SFF je važan mladim glumcima i redateljima

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bosanskohercegovački glumac Rijad Gvozden posjetio je danas Festivalski trg kako bi prisustvovao prvoj svečanoj noći 22. izdanja Sarajevo Film Festivala.

"Sama činjenica da je došao Robert De Niro pokazuje koliko ovaj Festival raste i trudi se da obraduje svoje goste superzvijezdama. Robert De Niro je najveće ime koje se možda moglo dovesti na Festival i mislim da će to odjeknuti u regiji i svijetu", rekao je Gvozden.

Kada je u pitanju značaj Sarajevo Film Festivala za mlade stvaraoce i glumce, Gvozden je godine SFF-a ocijenio korisnim za one koji se žele profilirati.

"Ja sam u posljednjih nekoliko godina imao dobrih iskustava kada je u pitanju SFF. To mi je donijelo mnoga poznanstva sa redateljima i producentima iz cijelog svijeta. SFF na taj način mladim ljudima nudi priliku - upravo sa upoznavanjem se ostvaruju saradnje", objasnio je Gvozden.

On je podsjetio i na važan program BH Film kroz kojeg mladi ljudi, bez obzira bili školovani ili ne, dobiju vrijeme za prikazivanje svojih djela i na taj način dobiju "vjetar u leđa".