Film/TV
735

Prvi dan na crvenom tepihu 22. SFF-a: Zvijezda večeri Robert De Niro

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prvog dana 22. Sarajevo Film Festivala uoči otvaranja u Narodnom pozorištu u Sarajevu prodefilovale su broje poznate ličnosti iz svijeta filma, kulture, showbiza, sporta. Zasigurno najveća zvijezda je slavni američki glumac Robert De Niro.

De Niro će večeras prisustvovati ceremoniji svečanog otvorenja Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu u Sarajevu, kada će biti prikazan film "Taksist" sa američkim glumcem u glavnoj ulozi. Njemu će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

De Niro je na crvenom tepihu dao kratku izjavu za BHRT.

Na crvenom tepihu osim Roberta De Nira pojavili su se i mnogi drugi poznati poput Nataše Janjić, Željka i Jovane Joksimović, američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack. Na crvenom tepihu pojavio se i rijetko viđeni bosanskohercegovački poduzetnik Nijaz Hastor, jedan od najbogatijih bh. državljana.

Najveća filmska smotra u regiji privukla je i brojne gledaoce koji su se okupili oko crvenog tepiha na Festivalskom trgu nadajući se da će napraviti lijepe fotografije i dobiti autograme svojih ljubimaca.

Lijepo vrijeme posebno je obradovalo organizatore i goste i omogućilo da modne kreacije osmišljene posebno za ovu priliku zasijaju u punom sjaju.

Svečanu ceremoniju 22. izdanja SFF-a vodit će glumica Alena Džebo, a na festivalu će ove godine biti prikazana ukupno 222 filma iz 61 zemlje. Filmovi su podijeljeni u 18 različitih programa, bit će prikazani na sedam lokacija, a trajanje svih filmova je blizu 200 sati. Gotovo svi filmovi će imati reprize, a SFF u devet dana donosi blizu 500 sati projekcija.