Film/TV
0

"Resident Evil: Afterlife" pokorio box-office

Sarajevo-x.com
Četvrti dio čuvene i veoma uspješne filmske franšize "Resident Evil", ovoga puta nazvan "Afterlife", pokorio je američki box-office zaradivši 27,7 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja.

3 D film u kojem Alice (Milla Jovovich) spašava one koji su preživjeli virusnu infekciju od koje zaraženi postaju zombiji, u sjevernoameričkim kinima zaradio je više od šest filmova zajedno koji se nalaze ispod na ovosedmičnoj box-office listi.

Inače, ukupna zarada filma "Resident Evil: Afterlife" prvog vikenda prikazivanja iznosi 45,5 miliona dolara.

Blizu 15,5 miliona dolara film je zaradio u Japanu, u kinima u Rusiji ostvario je zaradu od 9,5 miliona, u Španiji 3,4 miliona, dok je u britanskim kinima film reditelja Paula W. S. Andersona zaradio 2,9 miliona dolara.

Na drugom mjestu sjevernoameričkog box-officea nalazi se film "Takers", koji je ovog vikenda zaradio svega 6,1 milion dolara. U filmu "Takers" priča se vrti oko notornih kriminalaca koji neprestanu zbunjuju policiju izvodeći savršene pljačke. Naime, oni pljačkaju banke nevjerovatnom brzinom i sa savršenom spretnošću tako da iza sebe ne ostavljaju nikakav trag. No, kada krenu u posljednju pljačku na njihovom putu će se naći detektiv koji daje sve od sebe kako bi konačno riješio slučaj.

Na trećem mjestu je film koji je prošle sedmice bio prvi na listi sjevernoameričkog box-officea - "The American" sa Georgeom Clooneyem u glavnoj ulozi. Film je ovoga putra zaradio svega 5,9 miliona eura, dok ukupna zarada filma iznosi 28,3 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Resident Evil: Afterlife", 27, 7 miliona dolara
  2. "Takers", 6,1 milion dolara
  3. ."Machete", 4,2 miliona dolara
  4. "Going the Distance", 3, 8 miliona dolara
  5. "The Other Guys Sony", 3,6 miliona dolara
  6. "The Last Exorcism", 3,4 mmiliona dolara
  7. "The Expendables", 3,2 miliona dolara
  1. "Inception", 3 miliona dolara
  2. "Eat Pray Love", 2,9 miliona dolara
  3. "The Switch", 2 miliona dolara