Spoiler alert
36

Reditelj "Jokera" otkrio šta je bilo sa djevojkom Arthura Flecka

L. K.
Nakon što je film Joker ostvario multimilionsku zaradu na kino blagajnama, mnogi filmoljupci su pokrenuli raspravu o pojedinim dijelovima filma. Međutim, najviše se isticalo jedno pitanje: Da li je Joker na kraju ubio djevojku Sophie Dumond s kojom je umislio ljubavnu vezu?

Reditelj Todd Phillips ispričao je kako je sudbina Sophie namjerno ostavljena otvorena interpretaciji gledatelja.

"Nakon što Arthur uđe u njenu sobu i otkrije kako ga ona uopće ne poznaje, pa shvata da je njihova veza obična fantazija, već da se ona njega plaši, scena se prekida i u narednom kadru možemo vidjeti Arthura kako korača hodnikom zgrade do svog stana", prepričava Phillips dodavši kako su ga nekolicinu puta pitali da li je Arthur ubio Sophie.

Zatim dodaje i kako je veoma jasno i lako zaključiti da djevojka nije ubijena. Naime, Arthur ubija samo one koji su mu nešto skrivili ili ga povrijedili na neki način.

"Sviđa nam se da je to pitanje zainteresovalo gledatelje. Pitaju se koliko je lud i da li je spreman ubiti je. Ipak, on cijeli život živi po određenom kodu, ubija samo one koji su mu nešto krivi. Ona to nije", zaključio je.