Obradovao fanove
12

Joaquin Phoenix ostavio otvorenu mogućnost za snimanje nastavka "Jokera"

M. A.
Joaquin Phoenix, glavna zvijezda filma "Joker", u intervjuu za The Envelope rekao je da postoji otvorena mogućnost da opet utjelovi lik Jokera u nekom od novih nastavaka.

Film "Joker" bio je jedan od onih o kojem se najviše pričalo u ovoj godini, kako iz dobrih tako i loših razloga. Bez obzira na kritike o prikazivanju mentalne bolesti i zabrinutosti da to kod labilnih osoba može dovesti do nasilja, konsenzus je da je Joaquin Phoenix publici ponudio zvjezdani performans, transformirajući se kako figurativno tako i fizički. On je čak otkrio i to da mu je "Joker" toliko fascinantan da je otvoren za ideju nastavka.

U razgovoru za The Envelope Phoenix je rekao da njegovo prvobitno oklijevanje prema igranju lika iz stripa dolazi iz zabrinutosti da neće biti dovoljno uvjerljiv, ali da mu je iskustvo rada s Toddom Phillipsom dalo samopouzdanje.

"Ja sam imao strah od toga da ću ući u začarani krug da stalno radim nešto za što zapravo ne marim, što me ne motivira ili uzbuđuje. Iskreno, nisam imao velika očekivanja", istakao je ovaj glumac.

Međutim, nedugo zatim Phoenix je razmišljao o svom liku Jokera i onome što bi se moglo unaprijediti u cijeloj priči.

"Dugo prije izlaska filma, prije nego što smo imali ideju hoće li projekt ikako biti uspješan, razgovarali smo o nastavcima. U drugoj ili trećoj sedmici snimanja rekao sam nešto poput: 'Todd, možeš li početi raditi na nastavku? Ima previše toga zanimljivog", rekao je.

Todd Phillips je, u međuvremenu, insistirao na tome da bi nastavak snimao samo ako uspiju opravdati povjerenje publike.

"Razgovarali smo samo o činjenici da, ako ikada to učinimo, a ne kažem da jesmo, jer trenutno nismo, to neće biti divlji, ludi film o 'klovnovskom princu zločina'. To nas jednostavno ne zanima", istakao je Phillips.