Nevjerovatna gluma
35

Otkriveno koje je scene fantastični Joaquin Phoenix improvizovao u Jokeru

L. K.
Film Joker izazvao je različite reakcije gledalaca, a na putu je da ostvari zaradu veću od 900 miliona dolara na svjetskom nivou. Sve je to, smatra se, zbog genijalnog performansa Joaquina Phoenixa, koji je, otkrivaju producenti i reditelji, improvizirao nekoliko scena u ovom filmu.

Phoenix je u svakoj sceni dao svoj maksimum kako bi što uvjerljivije odglumio lik Jokera, a producenti otkrivaju da se u ulogu unio toliko da je nekoliko puta sam odlučio šta će raditi u određenim scenama.

"Neke scene su detaljno isplanirane, poput one kada je u telefonskoj govornici ili kada se penje uz stepenice. Druge su rađene neplanski", rekli su producenti i reditelji.

U filmu možemo vidjeti scenu gdje Arthur Fleck (Phoenix) stoji pored frižidera vidno rastresen, zatim vadi stvari iz frižidera i ulazi unutra te zatvara vrata za sobom.

"Kada je ušao u frižider, isprva nismo mogli da shvatimo šta radi. Namjestili smo dvije kamere, a Phoenix je razmišljao o tome šta bi uradio da trpi od velikih posljedica nesanice. Svi smo ga u čudu posmatrali i ono što smo vidjeli nam je bilo izrazito čudno. Šta on radi, je li to upravo ušao u frižider? Bilo je zabavno i čudno pratiti njegove pokrete", otkrivaju.

Dodaju kako se identična stvar desila više puta, jer je Phoenix želio eksperimentisati.

"Scena u kojoj Arthur puca u zid je isplanirana, svi smo znali da će u jednom momentu ispaliti metak iz pištolja. Međutim, kad je kamera počela snimati, Phoenix je ustao, počeo plesati i pričati sam sa sobom. To nas je iznenadilo. Nismo ga željeli prekidati i pustili smo ga da nastavi s onim što je zamislio", zaključili su.