Film/TV
1.7k

Ratne priče zainteresovale De Nira, posjetu Tunelu spasa produžio na 40 minuta

Piše: A. P.
Legendarni američki glumac Robert De Niro koji je danas stigao u posjetu Sarajevu, dio vremena odvojio je i za obilazak muzeja Tunela spasa, historijski važne lokacije za našu zemlju.

Edis Kolar, muzejski vodič i počasni kustos, primio je popularnu delegaciju i predstavio im sve dijelove muzeja nastalog na mjestu tunela koji je u toku opsade Sarajeva izgrađen ispod aerodromske piste.

"De Niro je bio veoma zainteresovan, a tome svjedoči i podatak da je posjetu sa protokolom planiranih 20 produžio na 40 minuta", ispričao je Kolar za Klix.ba otkrivši da se glumac rado fotografisao sa domaćinima.

Sa zanimanjem je slušao o ratu u BiH i postavljao pitanja.

"U crnilu cijele ove priče dodali smo i vedriju stranu - anegdote iz rata poput udaranja glavom u tunelu. Inače, naša je strategija da i o tome govorimo jer i to je dio historije", istakao je Kolar koji je glumcu uručio i prigodne poklone.

Publika 22. Sarajevo Film Festivala večeras će imati priliku pozdraviti slavnog glumca kojem će u Ljetnom kinu, pred 3.000 posjetitelja, biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.