Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam rasista, ali zašto crnci u seriji? Nema logike, cuj elf vilenjak. Isto bih se bunio da su bijelce ubacili u seriji gdje su iskljucivo crnci. Kao ona serija gdje Ahileja glumi crnac? Wtf, a Homer ga opisuje kao brzonog plavokosog Ahileja... jos ako bude seksualizirana serija, onda je bas promasaj, ali eto vidjet cemo
Sve serije u posljednje 2-3 godine su zatrovane jednakostima, feminizmom i lgbt scenama. Da se razumijemo, ako ima veze sa pricom meni nista od tog ne smeta, primjer je GoT, sa lgbt scenama, crncima, patuljcima, zenama kao glavim likovima ali je sve to imalo smisla, a ovo ostalo.tacno vidis da je forsiranje.
Kad čuješ "nisam rasista ali" znaš da slijedi rasizam al najgori
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jel mene neko zaje*ava, kakav crni Legolas????
Nazalost ne, ovo je moglo biti tako dobro, novi got, al su vec sa glumcima i razlicitostima us..li i sefa i stanicu.
@opusten0 ne znam kako se usuđuju kvariti masterpiece kao sto je LOTR sa ovim s*anjima o multieticnosti?! Ne treba seriji ni dati priliku, cuj Galadriel ratnica 😶
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Crni vilenjak je mozda Night elf, ili je to Legolas prije nego sto je izblijedio od godina.
i onda nakon zene mora doci muskarac da pomete za njom rusvajd koji je napravila sto bi rekla nasa vrla rediteljka
jga serija cuj crnac vilenjak ?!?!?! 100% je neko i homo.... necu gledati
Komentari samo pokazuju koliko je rasizam i dalje prisutan i u 2022 godini. Kakve veze ima sto je crnac u seriji i zasto bi mi to kvarilo dozivljaj serije ?
Zato sto ta serija ima source materijal. Zato sto crni elfovi ne postoje u tom materijalu. Neka prave orginalnu seriju pa nek stave koje god boje hoce, ovako prvo ne postuju jednog on najvecih autora u historiji covjecanstva, ne postuju njegov rad koga i dan danas citaju stotine miliona ljudi. Postalja se pitanje zasto ispravljati nesto sto je ocigledno dobro? Nema to veze sa rasizmom, vec sa umjetnoscu. Zamisli sad naprave film o 2pac-u i stave bijelog glumca? Zar to ne bi bilo retardirano?
To nema veze sa rasizmom,to ima veze sa onim sto je napisano u knjigama!!!
ova se serija nije smjela zvati "middle-earth"... već su trebali naglasiti da se baziraju samo na tolkinu ... kakvi crnci, kinezi,vegani , lgbtq...
onda su Kinezi trebali biti patuljci...nije fer prema Kinezima...
Turističke organizacije su svojevremeno bile bukirane zahtjevima velikog broja gledalaca za putovanjem u ,,srednju zemlju,, ili ,,međuzemlju,,za koju su mislili da je stvarna, zanimljivo.
@Kremona2 koliko moraš biti frustriran da ti smeta boja kože izmišljenog lika u tuđoj fantaziji
Dajte snimite nesto tipa Band of brothers, Prison break, Oz, Person of interest i slicno manite se vise ovoga dosadilo i Bogu i narodu.
Ovo ti minuse pucaju ljudi bez ukusa ili mladje generacije koje nikad nisu cule za te serije (btw. izostavio si The Wire).
Kriticar, a kao ne mozes gledati i jedno i drugo? Kakvo retardirano razmisljanje, u nivou nekih 12 godisnjaka koji slusaju samo jedan zanr muzike i mrze sve ostalo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
preseravanje
Ne dolazi u obzir sa pokvarim tolkien-ovu mitologiju, epski svijet i fantaziju sa ovim smecem. Cuj crni legolas, cuj galadriel ratnica, kao neke razlicitisti nesto. Smijesno. Imam knjige, imaju fantasticni filmovi (Lotr, ne hobit), a ovaj fanfiction nek im mater gleda.
LOTR za sirotinju
Serija nema veze sa Lord of the Rings, nego ga mozemo gledati samo kao fan fiction.,jer nema veze sa onim sto je Tolkien pisao.Ovo ce biti najveci propast u historiiji serija. na youtube-u jedan od trailera ima 10 miliona negativnih lajkova
Čak su toliki minusi tog videa rezultirali ukidanju "dislike" opcije na Youtube-u.