Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast ovoj hrabroj zeni, ona je olicenje casti i hrabrsti. Ustaske zvijeri, za trag vama se neznalo!
Kako to da Diana Budisavljevic u bivsoj Jugoslaviji nije imala status narodnog heroja? Kako je moguce da ona, i pored cinjenice da je iz logora spasila vise od 10000 djece, bude jednostavno zaboravljena?
Sramota ikako spominjati ustase i ndh..sramota..
Pa ko je klao u Jasenovcu ustaše ili komunisti? Po komentarima ovdje ispada da su ovi drugi krivi jer su kao nešto zataškavali. Još jedan pokušaj podmetanja kukavičjeg jajeta. Zašto bi partizani zataškavali zločine svojih smrtnih neprijatelja? Kako to da je glavna zamjerka komunistima bila da preuveličavaju broj žrtava u Jasenovcu na 800 hiljada a sad se govori o zataškavanju zločina.
Po logorskim evidencijama u Jasenovcu je umrlo oko 10.000 ljudi, Kako to da nisu nađene masovne grobnice milijuna ubijenih Srba, a tražili su, tražili su partizani dokaze.
@VinkoMaris prvo, 1945 ustaše su prekopavali grobnice i spaljivali tijela da unište dokaze, Drugo, mnoge grobnice nisu ni iskopavane nego je samo rađeno sondiranje. Treće šta je sa leševim koji su bacani u Savu.? Četvrto Ljubo Miloš i fra Majstorović su sami priznali 50-90 hiljada ubijenih. Je li stvarno misliš da su koljači upisivali precizno broj ubijenih?
Čitam komentare,vidim da se u historiju svi razumiju,tko Marica u kriv k...c
Tužno je to što najviše ubijali svoj narod samo druge vijere baš kao i u Bosni. što je se događalo prošli rat
Znam da nije popularno jer ekipa ovdje želi crno-bijeli film (kao i ja mnogo puta jer je jednostavnije) ali jeste li znali kako je još zanimljivo da je Dianin suprug želio svjedočiti u korist Stepinca, ali tadašnji tužitelj Jakov Blažević to nije prihvatio. Svi danas znamo da se radilo o montiranom procesu iz osvete jer Stepinac nije prihvatio Titov prijedlog da se osnuje hrvatska katolička crkva i odvoji od "zapada" i Rima.
@brkox, ne lupaj gluposti!
Kamo srece da je ovaj film snimljen negdje pedesetih,eto bar sedamdesetih mozda bi bilo sprjeceno sranje devedesetih..
I onda se pitaju Hrvati zašto se Blajburg poslije desio? Ustaše su pravili zločine koje nebi ni jedan ljudski um smislio. Čak su se i Nijemci ogradjivali od njih...
veliki deo jasenovca je bio u danas RS.to je bio sistem logora koji je prelazio i preko save.komunisti posle oktobarskog paradiranja 44g djubrad izdajnicka su 45g komplet sistem logora jasenovac srusili.ostavili su samo upravnu zgradu.i posle podigli neki cvet.zato je najbolje kako je dogovereno da SRB i RS u RS naprave memorijalni centar i da se postave budaci,srbosjeci,kazan gde ku kuvali ljude itd da posetioci osete tu bolestinu i zasto srbi nisu hteli da ostanu pod zagrebom 1991g
Zasto poslije rata u sfrj nije organizovano sudjenje za jasenovac, poput nirnberskog procesa, ako je to bio najstrasniji logor?
@chuklja Vinovnici su pobijeni na Blajburgu.Neki su pobjegli od Argentine do Australije.Oni koji su uhvaćeni njima je suđeno Dinko .Šakić, Andrija Artuković , itd.
@chuklja - procitaj njenu knjigu- od Dijane Budisavljevic-komunisti su sve znali, ali nisu zeljeli da kazu javnosti. Spalili su joj datoteku, ovoj Dijani, i Jasenovac proglasili za anti-fasisricku borbu, mada ti pobijeni Srbi, mahom seljaci, nisu ni znali da izgovore rijec -fasizam.Ubijani su sto su Srbi, a ne anti-fasisti. Komunisti su pomogli ustasama da pobjegnu iz YU u Argentinu, Paragvaj itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jasenovac jos jedna od komunistickih prevara Otidite malo u Zagreb i vidite samo kako su ljudi kulturniji,naprjedniji,ljubozniji od nas u svemu pocevsi od prometa pa do drzavni inistitucija nema frustracije i ne zadovljostva kao kod nas Napreduju iz dana u dan dok se ovdje samo cekaju Arapi da nam pokupuju sve i naprave nesto
Kakve Jasenovac ima veze sa Zagrebom, kad su svi krvnici u Jasenovcu i uopste u NDH bili škutori..
da su ovaki filmovi snimani 1946g mozda nebi bilo 91g.ali komunisti su to gurali pod tepih.jedini konc logor koji je razmontiran je jasenovac,u jasenovcu je bila samo upravna zgrada.u beogradu 44g komunisti prave paradu a jasenovac radio jos 6 meseci.sram ih bilo.kad je podignut onaj bezvezni cvet bakaric pijan je rekao funkcioneru iz srb malo smo vas popbili majku vam jebem.umalo se nisu pobili i drugovi ih rastavali a taj dogadjaj je cuvan kao drzavna tajna
Ma to su se oni sami ubijali, kao sto su se Bosnjaci sami ubijali na Markalama i Tuzlanskoj Kapiji.Jel tako Srbi mumlaju u Hagu i po "Srećnoj televiziji", pa sad ne znam po toj logici zasto je u ovom slucaju drugacije.I zasto bi sada covjek osjecao pijetet prema njihovim zrtvama ,kada oni nemaju osjecaj prema zrtvama drugih , nego se i danas bave petljanjem,laganjem,izmisljanjem.
Hrvati su imali plan:1/3 Srba poubijati,1/3 Srba protjerati ,a 1/3 pokatoliciti i od njih napraviti Hrvate. Zato je ona mogla dobiti djecu iz Jasenovca i slati ih hrvatskim porodicama -dakle,sve je bio dio plana NDH. U Srbiji su Njemci imali plan-sve jevreje poubijati
@Sport98000 Zatim su isti plan Srbi upotrijebili nad Bošnjacima.Al nije išlo .Šifra-sjeti se Atifa.