Okretanje legalnim alternativama
0
Piraterija ima ogromnog utjecaja na prodaju filmova
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj jest mi zao ovih sto gube pare na filmovima i muzici, zaradjuju samo 150 miliona umjesto 158 mil. pa ne mogu da zive !!!!! M r s m a m u vam k a p it a li s t i c k u
thepiratebay.se !
Oni su proučavali samo statističku ovisnost, ali postojanje korelacije između dvije pojave ne znači da su one međusobno ovisne. Poslije gašenja Megauplouda došlo je i do globalnog porasta temperature, ali to nema nikakve veze kao ni njihovo kvazi istrazivanje.
Istraživanje financirala neka holivudska filmska kompanija i što se drugo moglo očekivati. Kada bi Dotcom financirao isto istraživanje, bili bi potpuno obrnuti rezultati.
Stvar je u tome sto je Megaupload bio legalan (kupis account i skidas neograniceno), za razliku od torrenta koji nije- niti ce biti. Za Megu vas nisu mogli tuziti jer si u biti imao pretplatu (premium account) a vlasnici su bili duzni platiti izdavacu. Rupa u zakonu koja se nije svidjela glavonjama pa je zato Kim postao njehiva meta i izgubio sve. Usput, preporucio bi vam da pogledate Gumball 3000 dokumentarac gdje se pojavljuje Kim Dotcom. Lik je presmijesan. Poz!
ŽIVELA PIRATERIJA
mus/limani trebaju sadake a ne filmove .. treba protestvovati u UN
Najbolje je bojkotovati i muziku i filmove. Nek' budu gladni, mamu im pohlepnu.
Jesu ovi parmaci čuli za torrente??? Čuj i.d.i.o.t.a ako se ukine megauploud, neko će kupiti film na iTunes ha ha..Grohotom se smijem. Onak ko skida piratski, taj neće nikad, ama baš nikada kupiti film. Filmovi ne gube na ovim što skidaju piratske sadržaje, jer ih takvi ionako ne bi plaćali. Ovdje je samo zinula g.u.z.i.c.a. i žele dio kolača koji uzima ovaj buco iz Njemačke.
ma mogu nam ga sisat samo,kao sto neko rece propade im jos koji milioncic,kim dotcom KRALJ.
citat : "Ukoliko imate legalan broj digitalnih kanala i ukinete Megupload, ti marginalni korisnici će se odmah okrenuti legalnom skidanju i reći 'pa šta, to je samo 15 dolara na iTunesu'“, objasnio je Danaher. iTunes drugim rijecima ,advokati,politicari, i ostali koji zive na osnovu poreza hoce svoj dio kolaca !!!!
ja ću na ferhadiji prodavati pištolje na jednoj klupi, ali naravno samo ovim što imaju dozvole.. naravno, uvjek će se tu naći neko da mi izaleđe ukrade pištolj, ali šta mogu ja? "Moj cilj" je bio da prodam samo ljudima koji imaju dozvolu..
Piraterija zemlje, Srbistan, Kirgistan, Tađikistan, Afrikstan...