Pregovara se sa Malkovichem
0
Paz Vega u filmu o tragediji banjalučkih beba
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je vjerovatno odgovor na film Angeline Jolie... Istinski mi je zao tih beba umrlih u nedostatku kiseonika...i pogledat cu taj film. A da li je Vama zao na stotine bosanskih beba,rodjenih i nerodjenih,ub.ije.nih u majcinom trbuhu, ub.ije.nih iz PAM-a...iz PAT-a...iz snaypera? Angelinin film prikazuje samo par procenata od onoga sta se ovdje kod nas desavalo.... *PAM (Protiv Avionski Mitra.ljez) *PAT (Protiv Avionski To.p)........
hocel se ovaj film napravit prije ili poslije izgradnje aerodroma u trebinju?
zikina dinastija 23, bata brani bebe u banja luci he he dzon malkovic, carli sin, majkl daglas ha ha ha ha daj ba uozbijite se malo
..upravo u Kisikani u Livnici celika \"Jelsingrad\" u Banjaluci se nalazila boca (nekad sa kisikom) EKSPLODIRANA, poput bombe, rascvjetan jedan dio (skoro polovica boce). Boca je stajala kao upozorenje radnicima kisikane da boca moze i da EKSPLODIRA. Sami radnici i njihov poslovodja M.R, su tokom cuvenog potresa koji se dogodio ujutro davnih sedamdestih godina, hvatali boce koje bi se odvezale i zajedno sa nijima padali na pod da bi izbjegli njihove eksplozije. Boce su pogonu u uspravnoj poziciji i svezane su lancima da bi se izbjegao njihov evuntalni pad i kao posljedica moguca EKSPLOZIJA. Toliko o neeskplozivnosti .
nema nikakve razlike izmedju medicinskog i industrijskog kisika. evo linkovi wikipedia pogledaj pod divox http://en.wikipedia.org/wiki/Breathing_gas problem su bili sufaktanti za otvaranje bronhija kod prijevremeno rodjenih beba a to je moglo stati u džep od košulje pilota helikoptera koji je maltene svaki dan letio za Beograd i pored zabrane letenja.
Kiseonik za industrijsku upotrebu je stabilisan sa azotom zbog sprecavanja explozije. Medicinski kiseonik nije mogao biti proizveden u tom pogonu.
za ovog reditelja i producenta niko nikad nije cuo a Boga mi, ne moz\' naci ni dal\' su ikada nesto i snimili. sve je to sarena laza, kradu pare neki 4verorazredni nazovi umjetnici
@istina covjek hoce da kaze da su odgovorni banjalucani i da danasnja vlast u rs-u i bih nikad nije sprovela istragu o tome ko je stvarno kriv...vec da se manipulira sa javnoscu. Enko27 je fino opisao stvari, onaj ko je bio u BL dobro zna ko je bio u Jelsingradu odgovoran...to su price za malu djecu o koridoru, krivici svih i kisiku...kisika je bilo jer ove bebe su umirale od sredine maja do kraja juna!!! to je nekih mjesec i po dana!
Pa sta hoces da kazes?? Ovdje se nije spominjala nacionalnost u filmu uopste, jedva cekam da se snimi film o dvije najvece lazi-markale i silvercity.Pravda je spora ali dostizna.Zali Boze zrtava na svim stranama, ali konji nikako da se dozovu pameti.....
Imena ožalošćenih majki 12 beba: Dušanka Đukić, Živka Knežević, Fatima Dedić, Željka Tubić, Zilha Murica-Delić, Safeta Medić, Nađa Puška, Dragoslava Marić, Milena Sandić, Dragica Komljenović, Majda Đuran, Grozda Rauš....Samo ću reći, obratite pažnju na imena majki: Fatima, Zilha, Safeta, Nađa, Majda...od tih 12 beba bilo 5 bošnjačkih...dalo bi se raspravljati o ovome????
rapidan odgovor na Angelinin film.što ti je reć\' lobiranje
Cinjenice: Za proizvodnju celika je potreban kisik. U Banjaluci se nalazila tada najveca livnica celika u Jugoslaviji. SOUR \"Jelsingrad\", sa vise tvornica strojeva (prese), i dvije livnice celika, jedna manja u Backoj Palanci i druga (najveca u bivsoj Jugoslaviji) u Banjaluci. Ova Livnica celika u Banjaluci ima u svom sastavu i Kisikanu u kojoj se prozivodi kisik, puni u boce i VECI DIO prozvodnje se prodaje vanjskim kupcima, kupcima izvan preduzeca.... Sef Kisikane je bio tada (ne znam, da li i sada) Mirko Raca... Dakle kisika je MOGLO nedostajatu jedino na taj nacin da se NAMJERNO ne isporucuje nekome kom je potreban. Bit ce \"interesantno\" pogledati ovaj film zasnovam na srpskim \"cinjenicama\".
A jeste zlobnici....
Korekcija teksta Michael Douglas, John Malkovich, Christopher Walken i Charlie Sheen To su glumci koji se nece pojavljivati u filmu
Koja morbidna nacija :), pa oni su pobili svoju dijecu da bi opravdali akciju Munja na Posavskom koridoru.
Pitajte Adjelka Grahovca koji se seta slobodno! On je bio gazda Jelsingrada i posjedovao je kisik koji nije htio dostaviti u bolnicu! Bolje je da snjime film o njemu da se vidi koliko covjek daleko moze otici!
Kod nas malo malo pa navrati Spilberg da snima film o Jasenovcu i Majkl Daglas koji nikako da se odluci u kojem filmu da igra ;-) A tek kad formula jedan proleti pored tebe ;-) (tek prebacena avionom iz Trebinja)