Pregovara se sa Malkovichem
0

Paz Vega u filmu o tragediji banjalučkih beba

Sarajevo-x.com
Paz Vega (Foto: AFP)
Paz Vega (Foto: AFP)
Film Težina srca, koji govori o incidentu zbog koga je 1992. umrlo 12 banjalučkih beba, uskoro će početi da se snima na teritoriji Republike Srpske, a ovih dana se u javnosti pominje da će se u glumačkoj postavi naći John Malkovich, Paz Vega, Goran Višnjić i druga zvučna imena.

Zanimljivo je da se poznati hrvatski glumac Goran Višnjić javio producentima i sam zainteresovao za ulogu u "Težini srca", piše srbijanski Blic.

"Višnjić je sam izrazio želju da se nađe u našem projektu. Kada se to pročulo, mediji su zvali njegovu porodicu u Hrvatskoj i vršili pritisak na njih da im otkriju za koliki će on honorar da igra u jednom takvom filmu, što je smiješno jer se glavne uloge još uvijek ne znaju sa stopostotnom sigurnošću", kaže Žarko Malinović, jedan od glavnih producenata filma.

On objašnjava da će pored jedne glavne muške uloge, koju će imati stranac, biti i druga glavna muška uloga ratnog vojnog invalida Marka, koja će pripasti nekome od glumaca iz zemalja bivše Jugoslavije.

Kako kaže Malinović, u igri je više velikih holivudskih imena, a što se tiče Johna Malkovicha, on je neko ko bi, prema mišljenju reditelja i scenariste Miodraga Džakule, bio idealan za ulogu Eda, američkog diplomate koji se vraća u Banju Luku kako bi se pokajao zbog perioda kada je za vrijeme ratnih zbivanja podržavao embargo.

"Mi trenutno kroz pregovore s agentima imamo ponudu za više glumaca, ali čekamo odluku ovdašnjih vlasti kako bismo znali tačan početak snimanja i usaglasili termine sa glumcima koji svoje obaveze moraju da planiraju unaprijed. Među glumcima s kojima smo u kontaktu su Michael Douglas, John Malkovich, Christopher Walken i Charlie Sheen", objašnjava Malinović, te dodaje da je za sada potvrđeno samo da će se u glavnoj ženskoj ulozi naći španska zvijezda Paz Vega.

Ona će igrati Milenu, mladu psihijatricu, koja preuzima kliniku u kojoj je njena majka bila glavna sestra i u kojoj je za vrijeme rata umrlo 12 beba zbog nedostatka kiseonika, zbog čega i sama vuče traumu iz prošlosti. Njen lik povezuje sve ostale likove u priči, a film će biti sniman na engleskom jeziku na lokacijama u RS i Los Angelesu.