{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Palestinski dječak u reklami poziva svjetske lidere na iftar u svoju kuću pod ruševinama

24.5.2018. u 09:26
283
57
Palestinski dječak u reklami poziva svjetske lidere na iftar u svoju kuću pod ruševinama
283
 
Kuvajtski telekom operater Zain objavio je ramazansku reklamu s dječakom koji poziva svjetske lidere da se osvrnu na arapski svijet. Ova reklama na YouTubeu pregledana je blizu šest miliona puta.
U videu objavljenom prije sedam dana dječak se obraća Donaldu Trumpu, Vladimiru Putinu, Kimu Jong-unu, Angeli Merkel, Justinu Trudeauu i Antoniju Guterresu. Pred nepomičnim Trumpom dječak predsjedniku želi sretan ramazan i poziva ga da zajedno iftare "ako mogne naći njegovu kuću pod ruševinama".

Onda Putina uzima za ruku i priča mu kako je u ratu izgubio porodicu, da bi se potom s Merkel i Trudeauom susreo na plaži na koju pokušavaju izaći izbjeglice koje su stigle čamcima.

Kim Jong-un je prikazan s tužnim izrazom lica dok stoji pred ostacima dječakove uništene sobe, a kasnije dječak iz zatvora oslobađa djevojčicu s palestinskim šalom oko vrata. Djevojčica liči na mladu Ahed Tamimi, pritvorenu palestinsku tinejdžerku koja je prošle godine uhapšena zbog udaranja i šamaranja izraelskih vojnika u selu Nabi Saleh na Zapadnoj obali.

Video završava refrenom: "Naš iftar će biti u Jerusalemu, glavnom gradu Palestine".

Ovo nije prva politička ili vjerska reklama Zain mobilea. Početkom ramazana prošle godine objavili su reklamu s porukom protiv terorizma u kojoj apeluju da se muslimani neprijateljima suprotstavljaju mirom, a ne ratom. Ova reklama prikupila je blizu 15 miliona pregleda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: