Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sad svi odose u njemacku i porucuju "nek se j... i oni i njihova politika"...
@Condition U vrijeme Titove diktature,išlo se na ''službeni put'' na Goli otok,zbog krivo izgovorene riječi.
@citamotuA2 Pa odrekli ste se i vi porijekla kad su došli okupatori Turci i uzeli ste njihovu vjeru? Šta je sporno onda što je on napravio istu stvar, tj.promjenio vjeru?
Abdulah je podcijenjena legenda!
@mostar088 ..."legenda" koja ama bas nista i nidokle nije koraknula bez Kusturice. Klasican baliluk,..uvjek se hvalite svojim podvizima kada ste uz druge bili,..a iza VAS SAMIH nikada nista nema
Kusturica nije reditelj. On je Srpski zaduzbinar. Taj covjek je vise napravio u Srbiji i BiH i sagradio za 30 godina, nego su Turci za 300! Dok u isto vrijeme, bošnjaci najsretnijim periodom svoje istorije smatraju okupatorsku Otomansku imperiju. Istu onu imperiju koja je napuštanjem Bosne i Hercegovine ostavila 97% nepismenog stanovništva. Zbog par mostova, džamija i kupatila, Bošnjaci ne mogu prežaliti feudalni ustroj zemlje.
Sve o.k. odličan film, vrhunska plejada glumaca, duhovit i papren scenario...! Nije mi jasno kojim povodom ovaj članak? Politika prvo uništava dušu, ostalo dolazi samo po sebi
Ferman stize iz Minkena
"...nema sta,film je izuzetno djelo,i rezija i scenario i glumci...nama blizak i sarmantam duh.Ali Zlatnu Palmu u Cannesu je dobio prije svega zbog "lajanja" na komunizam,a manje zbog umjetnickog dojma.Inace...otvori kakvu zapadnu radio stanicu i probaj cuti kakav muzicki hit s ovih prostora,a ima ih... nikad..."
Odličan tekst o jednom od najboljih jugoslovenskih filmova. Pozdrav iz Banje Koviljače i prelepog Kur-Salona gde je sniman film.
Zbog čega mrzite Kusturicu jer je promjenio vjeru i postao Nemanja? Pa vi ste potomci onih koji su istu stvar napravili dolaskom Turaka na naše prostore. Al’ to je OK jel?
@NeumMonteKarlo Vjera nije problem nego svetosavska velikosrpska ideologija!
@NeumMonteKarlo Da mi se nisu Preci Poturcili, ja bih uzeo Islam 1991, kad progledah i vidjeh ko je ko.
Od čega naš Sidran živi sad kad mora da odmara od rada?Evo imamo živu legendu i svjesni smo njegove veličine i ponosni smo na njega.Čovjek kao on, zaslužuje da živi na visokoj nozi,a ne ovi naši rasijani političari.
Za BiH bilo bi JEDNOSTAVNIJE da se Mile, Bakir i Dragan sa užom i širom familijom isele iz BiH, a da se MILION vrati u BiH !!!
Šta je ovo? Ja mislio da nemamo filmskih kritičara, a evo našao se neki da am prepriča stari film. Dobio nagradu na zapadnom festivalu iz političkih razloga. Režiser je poznati falsifikator koji je zbog toga i popušio kao režiser!
U jednoj sceni Emir Hadzihafizbegovic dolazi u gluha doba na redovno odsustvo iz JNA. Budi malog Mirzu i pita ga bunovnog: "Ko je dosao?" a ovaj odgovara, u gluha doba, tek otvorenih ociju: "dajdza!" A ovi ovdje zapeli ujak pa ujak ... jel to u Bosni jos uvijek trebaju prevodi ovih rijeci kao u fussnoti Selimovicevih i Adricevih romana?
@Stari dajdza, hocemo li ic u kino?
sta sam cuni radio kad sam vidio zavrsnu scenu dje guzi u podrumu..
Sto mu dajete uopste prostor...
Svaka cast Ines Mrenica
Romantika se zaobilazi? A tek vjencani mladi par, koji se ocigledno voli? "Poremecaj krvarenja iz nosa"? Ili pak genetska bolest, jer su roditelji bili vec previse stari? I na kraju najbolje: DEDA Muzafer. Pa da, zapravo se zvao Pavle Vujisic, dakle, morao je biti deda.
@fbUser1561978093 UFilmu se lik zvao Pavle?!
Kaze gospodja Mrenica: "tadasnji predsjednik predsjednistva SFRJ"... je li toliko tesko malo proguglati pa pronaci da je Cvijetin Mijatovic bio predsjednik predsjednistva "prvi poslije Tita", maj 1980 - maj 1981, a poslije 1984 nij eni bio u predsjednistvu? Silovanje? I za vrijeme tog silovanja Ankica kroz uzdahe strasti ponavlja "volim te, Mesa"?