|

Održana premijera filma "Belvedere" u Goraždu

Održana premijera filma "Belvedere" u Goraždu
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2010. u 21:29
5
komentara
0

dijeljenja
Održana premijera filma "Belvedere" u Goraždu
U ponedeljak 6. decembra 2010. godine u Sportskoj dvorani u Gorazdu, održana je premijera filma "Belvedere", bosanskohercegovačkog režisera Ahmeda Imamovića.
Nakon uspješne premijere u Sarajevu, kao i početka distribucije filma u sarajevskom kinu Cinema City, producentska kuća Comprex je obezbijedila besplatnu premijeru filma "Belvedere", u Goraždu.

Na ovaj način, producentska kuća Comprex se željela odužiti Goraždu i njegovim građanima na gostoprimstvu koje su pružili ekipi filma "Belvedere", tokom snimanja u ovom gradu.

Svečanoj premijeri je osim režisera Ahmeda Imamovića, prisustvovala i glavna glumica Sadžida Šetić, te članovi glumačke i autorske ekipe filma Adis Omerović, Almir Kurt kao i Nedim Zlatar koji je autor muzike, te glavni producent filma i vlasnik producentske kuće Comprex Samir Smajić.

Na veliko zadovoljstvo ekipe filma "Belvedere", kao i publike u Sportskoj dvorani u Goraždu, premijeri je prisustvovao i akademik Abdulah Sidran, čija poezija i dijalozi su korišteni u filmu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...