Pozitivne kritike
97

Novi film Martina Scorsesea nazivaju remek-djelom, a Leu DiCapriju već predviđaju Oscara

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Novi film Martina Scorsesea "Killers of the Flower Moon" je od jučer dostupan u kinima širom svijeta, a kritičari i prvi gledaoci su već oduševljeni nastupom Leonarda DiCaprija.

Dugoočekivana adaptacija bestsellera Davida Granna svjetsku premijeru imala je na ovogodišnjem 76. Cannes Film Festivalu. Radnja filma prati pleme Osaga kojem je otkriće nafte donijelo veliko bogatstvo, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svijetu, preko noći.

Članovi Osage u sjeveroistočnoj Oklahomi ubijeni su pod misterioznim okolnostima 1920-ih, što je izazvalo veliku istragu BOI-a (koja je postala FBI 1935.), a koju je vodio 29-godišnjak J. Edgar Hoover i bivši teksaški rendžer Tom White.

Glavne uloge tumače Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, a gledaoci koji su već pogledali film posebno su hvalili DiCaprija karakterišući njegovu glumu najboljom u karijeri.

Film su prozvali remek-djelom, a u brojnim komentarima su i DiCapriju i De Niru predviđali Oscara.

David Crow iz Den of Geek je u svojoj recenziji primijetio da je William Hale Roberta De Nira možda "najpodlija kreacija koju je ikada realizirao glumac koji je također igrao Al Caponea i Jimmyja Conwaya".

Filmski kritičar Johnny Oleksinski kazao je: "U tri sata i 26 minuta film je zadivljujuća mješavina pravog krimića i vesterna".

"'Killers of the Flower Moon' je nova vrsta Scorseseovog remek-djela", navodi magazin Slate.