Zabava za najmlađe
9

Nezaboravna animirana avantura "Tabaluga" od četvrtka u bh. kinima

M.A.
"Tabaluga", uzbudljiva animirana avantura o mladom zmaju, od četvrtka, 11. jula, stiže u kina širom BiH.

Mladi zmaj, Tabaluga, živi sa ocem koji ga je usvojio, gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu. Kako nikada nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Međutim, Tabaluga je posljednji primjerak svoje vrste. Jedini drugar kojeg ima je brbljiva bubamara Bully.

Jednog dana, Tabalugu i Bullya namamit će na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos. Kada tu upozna prelijepu ledenu princezu Lili, desit će se ljubav na prvi pogled. Lili će odvesti Tabalugu da upozna Arktosa, ne sluteći da Arktos želi da uništi sve zmajeve, kako bi zaledio Grenland. Lili će pomoći Tabalugi i Bullyu da pobjegnu sa Islanda.

Zahvaljujući snazi njihove ljubavi, Tabaluga će naučiti da bljuje vatru. Da bi osujetili Arktosov zli plan i spasili Grenland od njegove armije polarnih medvjeda, Tabaluga i Lili morat će da udruže snage i drže se zajedno, kao vatra i led.

Režiju ovog animiranog filma potpisuje Sven Unterwaldt Jr., dok je reditelj sinhronizacije Dušica Novaković.

Glasove su posudili Milan Antonić, Marko Marković, Nikola Nemešević, Nemanja Živković, Teodora Ristovski, Pavle Jerinić, Miroljub Turajlija i Dušica Novaković.

Za scenario su bili zaduženi Toby Genkel i Helme Heine.