|

Angry Birds 2: Stari neprijatelji postaju prijatelji i zajedničkim snagama spašavaju svijet

Angry Birds 2: Stari neprijatelji postaju prijatelji i zajedničkim snagama spašavaju svijet
0
I. P.
13.8.2019. u 13:31
12
komentara
0

dijeljenja
Njihov rat prekinuo je neočekivani savez jer ovog ljeta stari neprijatelji kreću u zajedničku misiju – spašavanje njihovog svijeta. Rat se možda prekinuo, ali fantastična zabava i humor ne, a koliko dobro najdraže ljute ptice mogu nasmijati saznajte od 15. augusta u svim BH kinima.
U filmu "Angry Birds film 2" rat, koji između ptica i svinja i dalje traje, biva prekinut s pojavljivanjem treće, zajedničke opasnosti. Naši poznati junaci Crveni, Žuti i Bomba sreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi preuzeti ostrvo. Ovaj put ptice i svinje moraju sarađivati jer jedino zajedničkim snagama mogu pobijediti prijetnju koja im se približava. Hoće li u tome uspjeti ili će ih njihove međusobne razmirice u tome spriječiti otkrit će film o pticama koje obožavamo ljutiti.

Angry Birds ekranizacija je jedne od najpopularniji video igara svih vremena, a svoj prvi filmski uspjeh ostvarila je 2016. godine kada je originali film iza sebe ostavio velik broj zadovoljnijih gledatelja, onih mali,h ali i onih većih te ostvario svjetsku zaradu od preko 350 miliona dolara.Naime, "Angry Birds Film" se od početka postavio kao film za cijelu porodicu i sve generacije pa se od njegovog nastavaka ne očekuje ništa manje. Živahan, živopisan i izrazito humorističan animirani filmski naslov koji će nas nasmijati, ali i nečemu naučiti jer ovaj neočekivani savez bivših neprijatelja protkan je životnim poukama.

Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod uticajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Živu, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.Naši najmlađi će imati priliku uživati u novim avanturama svojih omiljenih likova zahvaljujući sinronizovanim verzijama u kojima su glasove posudili neki od vodećih glumaca regiona uključujući i Luku Bulića, Petra Strugara, Tarika Filipovića, Borisa Milivojevića, Renea Bitorajca, Đurđinu Radić Djixx, Gorana Navojca i drugih.

U nekim BH kinima publika će moći pogledati i originalnu verziju filma u kojoj su glasove posudili popularni glumci Peter Dinklage, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Jason Sudeikis, Awkwafin...Film će se prikazivati u 2D i 3D formatima u originalnoj i sinhronizovanoj verziji. U kinima u Sarajevu i Banja Luci najmlađi i njihovi roditelji će u prvih par vikenda prikazivanja imati priliku uživati u Angry Birds vikendu uz razne aktivacije tenagradne igre sa poklonima na temu filma.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH donosi "Angry Birds 2" na repertoar svih bh. kina u terminu svjetske premijere 15. augusta i to u multiplekse Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestare u Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Bihaću, Ekran u Zenici te Andrićgrad u Višegradu te u kinima u Prijedoru, Trebinju, Foči, Busovači i Maglaju.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...