Komentari (510)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto u biti covjek hoce da kaze: Vi Bosanci ste toliko glupi da je to fanscinantno. Ja to nigdje nisam vidio, cak ni u Ruandi.
Glupi nego šta kada smo konstantno praštali dušmanima nakon svakog genocida koji su počinili nad nama Bosnjacima, umjesto da ih što dalje otjeramo od sebe mi ih još zvali 'drugovima'... Pa se desi najgori zločin nakog holokausta... Pamet u glavu Bošnjaci...
@Maharadza U pravu si druze, treba bandu koja misli zlo ovoj drzavi i koja ne zeli ovu drzavu protjerat. Druge nema. Nakotilo ih se svudje, a najvise ne razumijem sta rade na ovom portalu ovdje, sto ne idu na index ili be92 itd...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prije ce Morgan istraziti svemir u onom serijalu "Through the Wormhole" nego sto sa nama izadje na kraj.
Znači li to da ako želimo živjeti u društvu bez rasizma svi moramo biti bijelci?
@iiiv
@iiiv Ne, već trebamo biti samo ljudi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cika Morgane, to djikanima i u Srbiji kazu al' nece u glavu pa to ti je...
Onda,Morgane, da bi se iskorijenio rasizam,po tvojoj teoriji, svi bi trebali biti bijelci? Ili sam te krivo shvatio🤔
Pogresan prijevod. Covjek je rekao svi trebate bit Bosna, a ne Bosanci. Kako samo izvrcete rijeci
Staviti u istu rečenicu Ruandu i BIH.... sve je reko....
Ma sta ti znas ti si ba glup, objasnit ce ti Srbi, Hrvati i Bosnjaci kako se treba zivjeti, vjeruj mi da oni znaju najbolje!
Suzivot im je jaca strana kako se vidi iz komentara :)
Ime zemlje Bosne i njenog naroda se vezuje za ime rijeke i njen ilirski naziva Basante. Bosna je imala svoje Bosanske vladare, religiju, pismo, vojsku, jezik i novac. Susjedi nikad nisu postovali Bosnu njen identitet i vrijednosti, jer su je zeljeli za sebe i htjeli su da je razore. I sada to rade koristeci jaku religijsku polugu. Bosnu su cuvali, i cuvace je oni koji je vole kakva god da je. To su pravi Bosanci. Svi drugi su izdajnici svoje rodne grude i majke Bosne.
@indoktrinator Uzimas sebi za pravo da si autoritet za jezike, ne znam na osnovu cega. Vuk Karadzic je za osnovu onoga sto ti nazivas modernim srpskim jezikom uzeo jezik kojim se govorilo u Hercegovini, ne u Nisu, Kraljevu ili Kladovu. Bilo bi dobro da procitas sa kim se konsultovao i ko mu je strucno pomagao oko reforme. Nisu bili Srbi za tvoju informaciju.
Ruanda je mila majka moj Morgane,koje smo mi smece od naaroda.Konstitutivnost je prokletstvo,nije bogatstvo
U Ruandi se znalo ko koga bije, kod nas je ko koga stigne, ako nisi za nas sigurno si za one druge, neutralnosti nema
Kao narodi (večina) uspjeli smo pružiti ruku jedni drugima, o ovo je velika stvar. Do konačnog uspjeha moramo se što prije riješiti babaroga sa političke scene. Ima potencijala u nama, samo nam fali pribranosti onaj jedan mjesec pred izbore.
Koliko zna o BiH dovoljno govori da je Slovence stavio ovde.. Nit zna,niti hoće da zna. Pa poređenje s Ruandom? Užas..
Izadjite iz vlastitog prkna i shvatite da je eurocentricno i bjelacki glupo da ste zaprepasteni poredjenjem s africkim zemljama. K'o biva navikli da smo prvi, sampiJoni, a nema poganijeg ni nazadnijeg kontinenta od Pretentioustana aka Evrope.
Pa da te srce zaboli kad znas da postoje ovakvi ljudi a budale ti kroje sudbinu.
Od kad su počele stranke i narod se podijelio i počeo mrziti. Hebi politiku
Mi bismo i pristali na to, al opet postoje druge dvije strane koje bi to ignorisale. Zato mislim da je najbolje ko se rodi u Reoublici Bosni i Hercegovini da rodjenjem postaje Bosnjak i drzavljanin BiH.. pa kome se to ne svidja, svi imaju pravo da promjene svoju nacionalnost kao i isvoj identitet...
BIG SHIT