Film/TV
10

Monica Bellucci u BiH ponovo dolazi u junu

SRNA
Bellucci je u BiH prvi put bila u januaru
Bellucci je u BiH prvi put bila u januaru
Snimanje filma "Ljubav i rat" u kome će igrati italijanska glumica Monica Bellucci, počet će 10. juna u Trebinju, potvrdio je Srni reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je istakao da je sa filmskom ekipom počeo obilazak terena na području Trebinja na kojima će film biti sniman po fazama do 30. oktobra. On je pojasnio da prva faza snimanja filma traje od 10. do 26. juna, druga faza od 20. jula do 5. augusta i treća od 12. augusta do 30. oktobra.

Kusturica je napomenuo da će Bellucci, tokom snimanja filma, u Trebinju boraviti dva dana u junu, te sve vrijeme snimanja u julu i augustu. Prema njegovim riječima, film će se sastojati od tri priče po pola sata koje govore o dobroti, ljubavi i ratu.

Kusturica je rekao da je teren poznat snimateljskoj ekipi, jer su tokom prošle godine snimili dio filma o religijama, ali će, ipak, u naredna dva dana ponovo obići lokacije i detaljnije se upoznati sa prirodnim ljepotama i mogućnostima koje za snimanje pruža Trebinje i Hercegovina.

Napomenuvši da je od ranije fasciniran lokacijama, kućama, austrougarskim putevima, Kusturica je istakao da će film "Ljubav i rat" upravo biti sniman na takvim mjestima, a neki od njih su Popovo polje, selo Uvjeća, Strujići, Klobuk, Gatačko polje i Zelengora na kojoj se nalazi predivno jezero.