Novi glumački podvizi
19

Maisie Williams otvoreno o sceni seksa iz GOT-a: Bilo je neugodno

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Maisie Williams u seriji "Game of Thrones" tumači lik Arye Stark, a scena seksa u kojoj se ona pojavila iznenadila je fanove, ali i samu Maisie. Ona je za Entertainment Weekly pričala o tome, kao i o pripremanju za snimanje te scene.

"Kada su mi producenti poslali scenarij za tu scenu, mislila sam da je riječ o šali jer su to i ranije radili. Međutim, kratko su mi odgovorili da takve šale nisu ponavljali i ove godine", kroz smijeh je započela glumica.

Maisie je kasnije pročitala cijeli scenarij, a tada joj je postalo mnogo jasnije da će ona zaista morati snimiti tu scenu.

"Pomislila sam kako moram otići u teretanu. Moram završiti dosta stvari", kazala je.

Producenti su joj prepustili odluku o tome koliko će svog tijela pokazati u seriji. Mnogi članovi glumačke ekipe su se već ranije pojavljivali goli u seriji, a sama Maisie to nikada do sada nije učinila. U ekipu je upala kada je imala samo 11 godina, a danas ima 22 te se može reći da je odrasla pred fanovima.

"Rekli su mi da mogu pokazati onoliko tijela koliko želim. Mislila sam da je najbolje da neke dijelove ostavim sakrivene. Smatram da je to važnije i zbog Arye, ona jednostavno nije takva", rekla je, dodavši da je na setu postojao određeni stepen treme kada je prošetala polugola.

Joe Dempsie, glumac koji se pojavljuje u sceni seksa s Maisie, kazao je kako mu je bilo neobično snimati ovakvu scenu sa skoro deset godina mlađom glumicom koju poznaje od njene 11 godine. Njih dvoje su naveli da su ih producenti požurivali te kako im poslije nekog vremena nije bilo potpuno ugodno snimati takvu scenu.