Poremećaj pažnje
0

Zvijezda serije "Game of Thrones" Kit Harington otkrio da ima ADHD: Uspio sam započeti novi život

L. R.
Kit Harington (Foto: EPA-EFE)
Kit Harington (Foto: EPA-EFE)
Zvijezda serije "Game of Thrones" Kit Harington nedavno je za medije otkrio da mu je dijagonosticiran poremećaj pažnje (ADHD).
Naime, 37-godišnji glumac je u podcastu "The Hidden 20%" naveo kako su mu ovu dijagnozu otkrili dok je 2019. godine bio na rehabilitaciji zbog problema s alkoholom.

"Shvatio sam da moj život ovisi o ovome. Srećom, to je bilo pravo mjesto u pravo vrijeme. Tako sam uspio 'započeti novi život'", rekao je Harington.

Prethodno je četiri godine pokušavao da prestane piti alkohol, ali mu nije uspijevalo te je zbog toga potražio stručnu pomoć. U podcastu je objasnio kako su ga njegovi roditelji nazivali "Princem tame" zbog toga što je često znao biti loše raspoložen.

Glumac je također rekao da je njegovu bitku s mentalnim zdravljem pogoršalo to što su ga fanovi serije "Game of Thrones" tretirali poput njegovog lika Jona Snowa.

Inače, Harington je u braku s kolegicom Rose Leslie, koja je također glumila u popularnoj seriji. Upoznali su se 2012. godine na snimanju serije, a vjenčali su se u junu 2016. godine u škotskom gradu Aberdeen. U januaru 2021. godine dobili su sina, a u februaru 2023. godine kćerku.