Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bankrotirati sigurno nece... za film nije mogo dobiti bolju reklamu ... osim toga film je prvo gledan u svim mogucim crkvenim centrima,udrugama,zadrugama i bla bla centrima...tako da nije tesko zamisliti, da je napaljena konzervativna masa vec mobilizirana da poplave kina po zapadu .... sto se tice njihovi boss-ova.. mislim na papu, protestantske glavonje i ostale crkvene sefove, svi su bili odusevljeni filmom, cak do te mjere da su poceli fantazirati o novom budjenju hriscanstva (kriza)... a papa je navodno izjavio da je passion-isusova u filmu onakva kakva je se u stvarnosti dogodila = istinita = jevreji su bogoubice = dusman = poziv za linc da, film cu pogledati, a sta se sve suska iza kulisa isto nije lose za znati.....to ipak nije spiderman&co.
uglavnom ja SASVIM SIGURNO FILM PROPUSTITI NECU i to samo zbog mela jer je poprilicno ulozio love u njega. steta bi bila da bankrotira.
da toliko ne priznaje vatikan da su prvo oni pregledali film i dali utiske. mel udara po svakome i na wild westu se digla poprilicna frka kada se oni kritikuju. cak se predvidja da ce mel biti bojkotovan od smrdivuda i da rizikuje karijeru. kakv je reziser? BREAVE HART je najbolji primjer kakv je reziser. uglavnom protestuju zidovi i katolici.
mel je uvijek podrzavao palestince, ovo se zove specijalni rat... inace pravo ime mu je Malik
Postaje više dosadno slušati optužbe za anti semitizam, Pan-Arabizam, globalne zavjere inspirisane mržnjom i kojekakve gluposti. Film je je*eni film i samo to. A interesantno je da niko u Americi ne kritikuje sve mainstream medije na očiglednoj pristranosti kad se govori o Izraelu i Palestini. Valovi propagande se šire globalnim mainstreamom i serije knjiga pod identičnim nazivima (tipa “The New Antisemitism”) bivaju objavljivane u intervalima od približno svakih 5 godina. Dajmo malo tolerancije; o pravdi da i ne govorim. Da, šta htjedoh reći: Ne vidjeh film, al u Gibsonovu glumu ne sumljam.
ma zdraaavoooo!!!
Nama probhlema moze i "kontraverza"!
ispravka za urednika sarajevo-x foruma: ne kaze se kontraverza, no kontroverza. provjeri u klajicu. na ovo vam skrecem paznju, jer jako cijenim ono sto radite- podzrav !
ovdje se neradi o nekom djidji-midji popcorn-filmicu za ubijanje vremena...radi se o propagandnom filmu....
Hey, Bosanci i Hercegovci! film ce ubrzo doci u vasa kina, ali kao sto to obicno biva sa svakom novom stvari na ovom svijetu, neki medju vama sve to lijepo ispljuju i izvrate da se na kraju ne moze vidjeti ni pocetak ni kraj, a cijela smisao umjetnosti i napornog rada ode ravno do vraga! Passion treba gledati kao film, i tako ga i shvatiti! otvorite srca i primite Krista, -Gibson, Mel
jel to neki politicar bio? zasto su ga prikovali za telegrafski stub? a ko su ti jevreji? meni nista ovdje nije jasno
a ko je taj isus o kojem svi toliko pricaju?
mel gibson je 90ih imao zescu krizicu u zivotu, pa je tako kao sto to obicno biva (KLASIKA) nasao smisao zivota u bogu... tako je mali gibson krenuo babinim stopama, koji je btw. jos malo zesci sektas, koji ne priznaje papu a pogotovo II.vatikanski koncil (1960ih), a na kojem se jevreji oslobadjaju krivice za smrt isusa = jevreji su sve te vjekove bili oznaceni kao BOGOUBICE (sto jebiga za one koji se furaju u toj sceni i nije mala zajebancija), pa je tako vjekovima, pogotovo za uskrs, bilo za jevreje ono bas pravo veselo... ...gibsonov film, radjen po jevanjeljima, na armensko-latinskom jeziku pun je brutalni scena, u kojim jevreji naravno glume negativce, dok rimljani, tacnije pontius pilatus (sef jerusalema) glumi nekog simpaticnog, naivnog slabica, kojeg svaka budala moze na bilo sta nagovoriti... eto to je problem za jevreje
Mogu zidovi da prosvjeduju koliko hoce, ali jedno stoji, uvijek su bili i bice BOGOUBICE Gibson je vjerovatno jedan od najboljih glumaca, a vjerovatno je i dobar reziser. Vidjecemo kad pogledamo film
sieg heil! smrt chifutima!